foto

Alma Har'el

  • nar. 1976
    Tel Aviv, Izrael

Biografie

Alma Har'elová (1976, Tel Aviv, Izrael), režisérka a producentka videoklipů a dokumentů, se proslavila svou schopností stírat hranice mezi nonfikční a hranou tvorbou, a to nejen hojným zařazováním tanečních choreografií do svých filmových děl.

Její celovečerní debut Bombay Beach (2011) portrétuje komunitu žijící na pobřeží Saltonského moře, jedné z nejchudších oblastí jižní Kalifornie. Tvůrčí imaginace, s níž Har'elová do vyprávění o odvrácené straně amerického snu vložila hudební a taneční prvky, vynesla snímku uvedení na Berlinale a cenu za nejlepší dokument na newyorském festivalu Tribeca. Nemenšího úspěchu se dostává i jejím hudebním videím; klip k písni Fjögur píanó od islandské skupiny Sigur Rós obdržel roku 2013 prestižní cenu Webby. LoveTrue je režisérčin druhý celovečerní dokument.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Honey Boy

Dokumentární

2017 11/8/16
2016 LoveTrue
2011 Bombay Beach

Hudební videoklipy

2012 Sigur Rós: Fjögur píanó (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Dokumentární

2016 LoveTrue