Reklama

Reklama

Max Hubacher

Max Hubacher

nar. 01.10.1993 (30 let)
Bern, Bern, Švýcarsko

Biografie

Max Hubacher byl s herectvím v kontaktu již od útlého dětství – od sedmi let vystupoval v jednom z bernských divadel pro děti. Ve třinácti letech si zahrál v curyšském divadle v adaptaci dramatu „Liebestraum“ od Roberta Walsera.

Jeho filmovým debutem je komediální drama Nemocniční piráti (2010), ve kterém si zahrál jednoho z chlapců trpících rakovinou. O rok později na sebe upozornil hlavní rolí v dramatu Otloukánek (2011). Za svůj herecký výkon získal dokonce Švýcarskou filmovou cenu (Schweizer Filmpreis). Poté následovaly hlavní role v dramatech Driften (2015), Staří ať umřou (2017) či Der Läufer (2017).

V roce 2017 zapůsobil v historickém válečném dramatu Kapitán, kde si zahrál hlavní roli Williho Herolda. O rok později se objevil v LGBT snímku Mario (2018), ve kterém ztvárnil hlavní roli mladého a talentovaného fotbalisty Maria, který se bezhlavě zamiluje do svého spoluhráče. Za svůj výkon byl již podruhé oceněn Švýcarskou filmovou cenou.

V rámci televizní produkce se objevil v jedné z epizod Místa činu (Schmutziger Donnerstag, 2013) a ve druhé řadě koprodukčního kriminálního seriálu The Team.

Od roku 2014 žije v saském Lipsku, kde studuje divadelní herectví na Vysoké škole hudební a divadelní „Felixe Mendelssohna-Bartholdyho“.

Radek "Stanislaus" Flekal

Herec

Reklama

Reklama