foto

Krist Novoselic

  • nar. 16.5.1965 (54 let)
    Compton, California, USA

Biografie

Celým jménem Krist Anthony Novoselic se narodil 16 května 1965 v Kalifornii. V roce 1979 se Krist s rodiči přestěhoval do Aberdeenu ve státě Washinghton. Proslavil se především jako baskytarista známé skupiny Nirvana.

Jeho dětství nebylo příliš šťastné. Mezi vrstevníky nebyl oblíben. Vliv na to měl zřejmě fakt, že jeho rodiče byli přistěhovalci z Jugoslávie. Po dokončení studií se seznámil s Kurtem Cobainem. Spolu založili skupinu Facal Matter a pak následně Nirvanu, kde se nejvíce proslavil. Po smrti Cobaina hrál v kapelách Sweet 75, Eyesd Adrith. Také hostoval ve skupině Foo Fighters.

Naposledy hostoval na novém albu Foo Figters z tohoto roku, kde hrál na basovou kytaru v písni Is houd have known. Dnes je Novoselic politickým aktivistou.

Marek "jurama525" Juras

Herecká filmografie

Filmy

2004 Nirvana: With the Lights Out

Dokumentární

2016 L7: Pretend We're Dead
2015 Kurt Cobain: Montage of Heck
2011 Foo Fighters: Back and Forth
2007 Sedm epoch rocku (TV seriál)
The Last 48 Hours of Kurt Cobain (TV film) - a.z.
2006 Nirvana - The Definitive Critical Review
2005 NotNa
The Work of Director Anton Corbijn (video kompilace)
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál) - a.z.
1996 Hype!
1994 Nirvana Live! Tonight! Sold Out!! (koncert)
1993 Nirvana Live and Loud (koncert)
Nirvana Unplugged In New York (koncert)
1992 1991: The Year Punk Broke
Nirvana: Live at Reading (koncert)
1991 Nirvana: Live at the Paramount (koncert)
1989 Unplugged (TV seriál)

Hudební videoklipy

2013 Nirvana - Heart-Shaped Box (Director's Cut) (hudební videoklip)
2009 Nirvana - In Bloom Collection (hudební videoklip)
2002 Nirvana: You Know You're Right (hudební videoklip)
1994 Nirvana: Talk To Me (hudební videoklip)
1993 Nirvana: Heart-Shaped Box (hudební videoklip)
Nirvana: Sliver (hudební videoklip)
1992 Nirvana: Come As You Are (hudební videoklip)
Nirvana: In Bloom (hudební videoklip)
Nirvana: Lithium (hudební videoklip)
1991 Nirvana: In Bloom (Alternate Version) (hudební videoklip)
Nirvana: Smells Like Teen Spirit (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1991 Nirvana: Smells Like Teen Spirit (hudební videoklip)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace