foto

Bohuslav Martinů

  • nar. 8.12.1890
    Polička, Morava, Rakousko-Uhersko
  • zem. 28.8.1959 (68 let)
    Liestal, Švýcarsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Skladatelská filmografie

Filmy

2002 Sestra Paskalina (TV film)
1998 Řecké pašije (TV film)
1995 Mariken z Nimegue (TV film)
1969 Juliette (TV film)
1960 Ženitba (TV film)
1957 Otvírání studánek (TV film)
1934 Marijka nevěrnice
1932 Mélo

Dokumentární

2020 Galakoncert ke znovuotevření Státní opery (koncert)
1935 Střevíček

Divadelní záznam

2017 Juliette (Snář) (divadelní záznam)

Herecká filmografie

Dokumentární

2004 Otvírání studánek (TV film) - a.z.
2000 Martinů a Amerika (TV film) - a.z.
1998 Milý příteli Martinů (TV film) - a.z.
Návrat z exilu (TV film) - a.z.
1980 Bohuslav Martinů (TV film) - a.z.

Fanoušci tvůrce