foto

Giulio Manfredonia

  • nar. 3.11.1967 (53 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Giulio Manfredonia je italský filmový režisér a scenárista. Manfredonia je synovcem režiséra Luigiho Comenciniho. Poté, co pracoval na několika filmech jako asistent režie Antonio Albanese, Luigi Comencini a Cristina Comencini, Manfredonia debutoval jako režisér v roce 2001 komedií Se fossi in te. Další film následoval v roce 2004 – È già ieri, remake americké komedie Na Hromnice o den více, s Antionio Albanesem.

V roce 2008 režíroval Si può fare. V letech 2011, 2012 a 2019 opět spolupracoval s Antoniem Albanesem ve filmech Qualunquemente, Tutto tutto niente niente a Cetto c'è senzadubbiamente. V roce 2009 na mezinárodním filmovém festivalu v Šanghaji získal cenu za nejlepší scénář za film Si può fare.

Je ženatý, jeho paní je herečka Maria Rosaria Russo, mají spolu dvě děti.

Josef "sator" Čtvrtníček

Režijní filmografie

Filmy

2019 Cetto c'è senzadubbiamente
2014 Mafie a rajčata
2012 Tutto tutto niente niente
2011 Qualunquemente
2009 Fratelli detective (TV film)
2008 Si può fare
2004 È già ieri
2001 Se fossi in te

TV seriály

2018 Rocco Schiavone (TV seriál)
Celá pravda (S02E02)
7. 7. 2007 (S02E01)
2017 Sotto copertura: La cattura di Zagaria (TV seriál)
2016 Non dirlo al mio capo (TV seriál)
2015 Sotto copertura (TV seriál)
1999 Giornalisti (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Cetto c'è senzadubbiamente
2008 Si può fare

Dokumentární

2009 Di me cosa ne sai

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky