foto

Claudia Jennings

  • nar. 20.12.1949
    Evanston, Illinois, USA
  • zem. 3.10.1979 (29 let)
    Malibu, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Claudia Jennings se vlastním jménem jmenovala Mary Eileen Chesterton. Rodina a přátelé jí přezdívali Mimi. Narodila se v Saint Paulu v Minnesotě 20. prosince 1949. Později se přestěhovala do Milwaukee veWisconsinu a poté do Evanstonu v Illinois, kde absolvovala v roce 1968 střední školu.

Po nástupu do divadelní společnosti Hull House v Chicagu nastoupila v září 1968 na recepci ve vydavatelství časopisu Playboy. Tady ji jednou oslovil Pompeo Posar (jeden z nejuznávanějších a nejplodnějších fotografů Playboye) a Mimi kývla na nabídku kvůli možné odměně 5000 dolarů pro dívku, která se stane playmate. Než začala pózovat pro Playboy, přijala jméno Claudia Jennings, aby se vyhnula problémům v rodině kvůli jejím nahým fotkám. V roce 1969 se Claudia stala Playmate měsíce listopadu (fotka na vnitřní dvoustraně) a v roce 1970 byla vyhlášena jako Playmate roku (fotka na obálce a série několika fotek). Claudia Jennings se tak stala nejvíce populární Playmate sedmdesátých let. 

Po svém vystoupení v Playboyi se Claudia Jennings stala filmovou a televizní herečkou. Jejím prvním filmem byl film Jud (1971) - nízkorozpočtový nezávislý film o návratu vojáka z vietnamské války. Přestože film nevzbudil velký zájem veřejnosti, rozhodla se Claudia věnovat se herectví na plný úvazek. Většinou hrála v béčkových filmech.

V roce 1973 se objevila v jedné epizodě rodinného komediálního seriálu The Brady Bunch. Claudia Jennings se ucházela o roli v seriálu Charlieho andílci jako náhrada za Kate Jackson, ale roli nakonec získala Shelley Hack

Od roku 1970 do roku 1975 žila se skladatelem a producentem Bobbym Hartem, ale po jejich rozchodu se její osobní život dostal na šikmou plochu. Začala užívat drogy a brzy se o ní začalo říkat, že je nespolehlivá. Jak se její užívání kokainu stupňovalo, její herecká kariéra začala klesat. Její poslední filmová role byla v kanadském dramatu Fast Company (1979). 

Poté, co Claudii nevyšel pokus o roli v Charlieho andílcích, navázala bouřlivý vztah s realitním makléřem z Beverly Hills Stanem Hermanem. Po jeho rozpadu v létě 1979 chtěla Claudia Jennings změnit svůj život. Snažila se opustit drogy a alkohol, ale zemřela dříve, než mohla získat lepší role. Ráno 3. října 1979 jela k Hermanovi pro své věci k němu domů a údajně usnula za volantem svého kabrioletu WV "brouk". Do jejího auta narazila dodávka a o několik minut později zemřela na následky zranění. Claudia Jennings zemřela dříve, než se k ní mohli dostavit záchranáři a dostat ji do nedaleké nemocnice v kalifornském Malibu. Bylo jí 29 let.

Rollo_Tomasi

Herecká filmografie

Filmy

1979 Fast Company
1978 Deathsport
1977 Moonshine County Express
1976 Muž, který spadl na Zemi
Sisters of Death
The Great Texas Dynamite Chase
1974 'Gator Bait
Single Girls, The
Truck Stop Women
Willy & Scratch
1973 Group Marriage
40 Carats
1972 Postrach na kolečkových bruslích
Stepmother, The
Trampa mortal
1971 Jud
The Love Machine

TV seriály

1979 240-Robert (TV seriál)
1977 Lucan (TV seriál)
1975 Caribe (TV seriál)
1974 Movin' On (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
1972 V ulicích San Francisca (TV seriál)
1971 Cannon (TV seriál)
1969 The Brady Bunch (TV seriál)
1967 Ironside (TV seriál)
1965 The F.B.I. (TV seriál)

TV pořady

1969 The David Frost Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace