foto

Gary Barlow

  • nar. 20.1.1971 (48 let)
    Frodsham, Cheshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Gary Barlow se narodil 20. ledna 1971 ve Frodshamu. Gary projevil brzký zájem o hudbu, když se sám naučil v 10 letech hrát na klavír. Je zpěvákem a skladatelem nejúspěšnější britské chlapecké kapely od dob Beatles.

Dospívání strávil v severní Anglii, kde se vzdělával ve všech druzích pian, kláves a hudební produkci. Písně začal psát ve svých 15 letech. Když mu bylo 19, oslovil ho manažer Nigel Martin-Smith, aby se stal frontmanem nově vzniklé chlapecké skupiny Take That. Mezi lety 1990 – 1996 Take That zažívali mnoho úspěchů. Převážná část jejich písní byla napsána samotným Garym a například singl „Back For Good“ se stal ve 31 zemích číslem 1. V roce 1996 však Take That ukončili společné působení.

Po krátké úspěšné sólové kariéře se Gary rozhodl věnovat psaní písní a produkci. Jako skladatel spolupracoval například s Christinou Aguilerou nebo Eltonem Johnem. V roce 2005 se Take That vrátili na scénu a pokračují ve svých úspěších. Lámou rekordy jak v prodeji alb, tak i vstupenek. Například při zahájení prodeje vstupenek na Circus Live Tour prodali více než 1 milion vstupenek za pouhých 5 hodin. Album Progress vydané v roce 2011 se zase stalo druhým nejprodávanějším albem všech dob ve Velké Británii.

Přestože u nás není tak známý, ve světě je Gary velmi oblíbený. Získal mnoho ocenění. V roce 2011 byl zvolen nejúspěšnějším skladatelem Velké Británie, porazil tak například Johna Lennona, Sira Paula McCartneyho či frontmana skupiny Coldplay Chrise Martina, který o Take That řekl, že „Kvůli nim přemýšlel zda není gay“. Gary se účastnil organizování mnoha velkých projektů pro charitu, za což si získal také ocenění. Momentálně zasedá jako porodce v 8. Řadě soutěže X Factor a podle všeho jedná o smlouvě na další ročník.

Dostalo se mu pocty a stal se jedním z organizátorů koncertu k výročí 60 let vlády královny Alžběty II. na britském trůnu. K jejímu výročí zazpívá řada popových hvězd od Paula McCartneyho, Eltona Johna až po Toma Jonese a samozřejmě samotného Garyho.

S manželkou Dawn, synem Danielem, dcerou Emily a Daisy žijí v Londýně. S Dawn se brali v roce 2000. 4. září 2012 se Garymu a Dawn narodila mrtvá dcera Poppy, zdrcený Gary spolu s rodinou žádá v těchto těžkým chvílích o respektování jejich soukromí, zároveň však děkuje všem svým fanouškům za podporu.

MT01

Herecká filmografie

TV seriály

2016 Michael McIntyre's Big Show (TV seriál)
2014 Miranda (TV seriál)
Opona padá (S04E02)
2013 Miranda (TV seriál)
Tři kouzelná slůvka (S03E05)
1992 Heartbeat (TV seriál)

Dokumentární

2017 Koncert pro Manchester (koncert)
2015 Take That Live 2015 (koncert)
2013 Agnetha - ABBA a co bylo pak (TV film)
Paul McCartney - 'The Making Of Queenie Eye'
2011 Take That - koncert k 20. výročí (koncert)
2009 Take That: The Circus Live (koncert)
2008 Take That: Beautiful World Live (koncert)
2006 Take That
1995 Take That: Hometown - Live at Manchester G-Mex (koncert)
1994 Take That: Live in Berlin (koncert)
1993 Take That: The Party - Live at Wembley (koncert)

Hudební videoklipy

2017 Take That - Giants (hudební videoklip)
2015 Take That - Get Ready For It (hudební videoklip)
2013 Paul McCartney: Queenie Eye (hudební videoklip)
2011 Take That & Fake That - Happy Now (hudební videoklip)
2010 Helping Haiti - Everybody Hurts, B&W Version (hudební videoklip)
Robbie Williams feat. Gary Barlow - Shame (hudební videoklip)
1996 Take That: How Deep Is Your Love (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

TV seriály

2008 Britannia High (TV seriál)

Dokumentární

1995 Take That: Hometown - Live at Manchester G-Mex (koncert)
1994 Take That: Live in Berlin (koncert)
1993 Take That: The Party - Live at Wembley (koncert)

Host

TV pořady

2015 The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
2011 Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2008 The BRIT Awards 2008 (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
The Xtra Factor (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
Lorraine (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1997 The Jack Docherty Show (TV pořad)
1994 Cilla's World (TV pořad)
1993 Ei itketä lauantaina (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1989 Geld oder Liebe (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2012 Robbie Williams - Candy (hudební videoklip)