foto

Taissa Farmiga

  • nar. 17.8.1994 (22 let)
    Readington, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zatím nepříliš známá a neokoukaná tvář této mladé Američanky spatřila světlo světa v roce 1994. Její jméno zní Taissa Farmiga a je nejmladší ze svých sedmi sourozenců. Zároveň je také sestrou herečky Very Farmigi (ORPHAN, ZDROJOVÝ KÓD, CHLAPEC V PRUHOVANÉM PYŽAMU).

Narozdíl o její sestry neměla Taissa velký zájem o to, stát se profesionální herečkou. Nicméně její sestře se podařilo přesvědčit Taissu o tom, aby vyzkoušela svůj herecký talent ve filmu HIGHER GROUND režírovaným nikým jiným než její starší sestrou Verou Farmigou, která obsadila sama sebe do hlavní role. Ta ve své sestře viděla mladší verzi sama sebe a její obsazení se později ukázalo jako dobrá volba. Film získal ocenění na festivalu Sundance Film. Krátce po tomto udílení se Taissa oficiálně rozhodla stát herečkou.

Její další rolí bylo ztvárnění postavy Violet Harmon v seriálu AMERICAN HORROR STORY, který měl premiéru na amerických obrazovkách minulý rok.

Jestli Taissa uspěje a bude minimálně tak populární jako její sestra je ve hvězdách. Avšak s jejím rozvíjejícím se talentem, který jistě má kde čerpat, je to vysoce pravděpodobné.

Ondřej "Linkyc" Linka

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Nun
2017 Mladí Titáni: Jidášova smlouva
We Have Always Lived in the Castle
2016 In a Valley of Violence
Liga spravedlivých vs Mladí Titáni
Rules Don't Apply
2015 Poslední nás zachrání
Share
6 Years
2014 Jamesy Boy
2013 Bling Ring: Jako VIPky
Labyrint mysli
Middletonská romance
2011 Higher Ground

TV seriály

2016 American Horror Story (TV seriál)
Chapter 9 (S06E09)
2015 Wicked City (TV seriál)
2014 American Horror Story (TV seriál)
The Seven Wonders (S03E13)
Go to Hell (S03E12)
Protect the Coven (S03E11)
další epizody (4)
2013 American Horror Story (TV seriál)
Head (S03E09)
The Sacred Taking (S03E08)
The Dead (S03E07)
další epizody (9)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Afterbirth (S01E12)
Birth (S01E11)
Smoldering Children (S01E10)
další epizody (11)

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1991 Días de cine (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace