foto

Rob James-Collier

  • nar. 23.9.1976 (42 let)
    Stockport, Velký Manchester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa 23. septembra 1976 vo Veľkom Manchestri elektrotechnickému inžinierovi Jamesovi Collierovi a jeho manželke Anne. Vyrastal v Salforde spolu s bratom a sestrou. Študoval ekonomiku na univerzite v Huddersfielde a marketing na University of Manchester Institute of Science and Technology. Po ukončení školy vystriedal niekoľko radových zamestnaní a popritom sa živil aj ako príležitostný model. Nikdy nemal v úmysle stať sa hercom, ale po tom, čo zaskakoval za herca v kamarátovom filme, začal navštevovať hodiny herectva.

Televízny debut odštartoval v roku 2005 v televíznom filme PERFECT DAY. V tom istom roku sa objavil v poslednej sérii seriálu z produkcie BBC DOWN TO EARTH, kde si zahral sukničkára a majiteľa baru Nicka Christyho. Účinkoval v epizódnych rolách aj v seriáloch ako CASUALTY (2006) a THE ROYAL (2007). V roku 2006 začal účinkovať v britskom seriáli CORONATION STREET, kde hral sympatického podvodníka a sukničkára Liama Connora. Po dvoch rokoch však seriál opustil s cieľom vyhnúť sa hereckému škatuľkovaniu.

Ďalej pokračoval v spolupráci s britskou televíziou, dokým mu nebola ponúknutá rola Thomasa Barrowa, homosexuálneho a zákerného lokaja rodiny Crawleyovcov, v dobovom seriáli DOWNTON ABBEY (2010). Jeho postava mala podľa originálneho scenára zahynúť v prvej sérii seriálu, no po priaznivých recenziách, fanúšikovských ohlasoch a vynikajúcej chémii medzi ním a postavou slúžky O'Brienovej (Siobhan Finneran) sa producenti rozhodli jeho postavu Thomasa Barrowa ponechať v seriáli.

Momentálne žije neďaleko Londýna s manželkou a synom, ktorý sa im narodil v roku 2010.

weexie

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Ritual
2015 A Christmas Star
2013 Wayland's Song
2011 Mercenaries

TV seriály

2016 The Level (TV seriál)
2015 Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Love Life (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Smrt v ráji (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)
2009 Jak běží život (TV seriál)
2004 Shameless (TV seriál)
2000 Down to Earth (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)

Dokumentární

2007 Blue Collar Comedy: The Next Generation (TV film)

TV pořady

1997 The View (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace