foto

Milan Ondrík

  • nar. 3.5.1980 (40 let)
    Dolný Kubín, Československo

Biografie

Idol mnohých ženských sŕdc má meno Milan Ondrík. Momentálne je známy vďaka svojej úlohe Nora v seriáli PANELÁK (2008). Pôvodne vyštudoval rezbárčinu. Pochádza zo širokej rodiny, má šesť súrodencov. V rokoch 1998 – 2002 študoval na VŠMU.

Okrem spomínaného Paneláka si Milan zahral v dvoch filmoch Juraja Nvotu, KRUTÉ RADOSTI (2002) a MUZIKA (2008). Sám Milan sa priznáva, že oveľa radšej má však hranie v divadle. Jeho domovským divadlom je DAB v Nitre, ale hrá aj v SND. Má za sebou účinkovanie v inscenáciách ako napr. Mŕtve duše, Statky zmätky, Koniec hry, Piargy, Kráľ Lear alebo aj Macbeth. V súčasnosti ho môžu jeho obdivovatelia vidieť v inscenáciách ako Testosterón, Všetko za národ či Adam Šangala. Zaujímavosťou je, že ho do hlavnej úlohy v divadelnej hre Coriolanus hranej v SND obsadil slovinský režisér Diego de Brea.

Býva v Nitre so svojou partnerkou a herečkou Zuzanou Moravcovou, s ktorou má dieťa, malého Adamka. Herec pochádzajúci z Oravy je veľmi populárny, niekoľkokrát vyhral v Nitre anketu o najobľúbenejšieho herca.

megajalec

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bourák
Veterán (TV film)
2019 Budiž světlo
Marie Terezie II (TV film)
2018 Sklep
2017 Marie Terezie (TV film)
Únos
2015 Eva Nová
Johančino tajemství (TV film)
2014 Jak jsme hráli čáru
2013 Pán Ježiš na návšteve (TV film)
2012 Tygři ve městě
2009 x=x+1
2007 Muzika
2002 Kruté radosti

TV seriály

2018 Vlci (TV seriál)
Episode 40 (E40)
Episode 39 (E39)
Episode 38 (E38)
další epizody (30)
2017 1890 (TV seriál)
Konec (E13)
Krysa (E12)
Volavka (E11)
další epizody (13)
2016 Atletiko Cvernofka (TV seriál)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2014 Superhrdinovia (TV seriál)
Šupina (E06)
Vdova (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Šebesta (S01E12)
Dano (S01E10)
Filipko (S01E08)
další epizody (5)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)

Divadelní záznam

2016 Fanny a Alexander (divadelní záznam)
2015 Labyrinty a raje Jána Amosa (divadelní záznam)
Polnočná omša (divadelní záznam)
Úpadok amerického impéria, Invázie barbarov (divadelní záznam)
2011 Všetko za národ (divadelní záznam)
2009 Statky zmätky (divadelní záznam)

Host

Fanoušci tvůrce