foto

Kamil Střihavka

  • nar. 20.1.1965 (53 let)
    Duchcov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Český zpěvák Kamil Střihavka se narodil 20. ledna 1965 v Oseku. Vystudoval střední školu elektrotechnickou ve Varnsdorfu v roce 1983. V roce 1986 začal zpívat s power metalovou skupinou Motorband.

Později přešel od Power Metalu k Hard rocku. Účinkoval i v české adaptaci rockové opery Jesus Christ Superstar v pražském divadle Spirála, kde ztvárnil od roku 1994 do roku 1998 ve stovkách repríz Ježíše. Mezi jeho další muzikály patří například Johanka z Arku v pražském divadle Ta Fantastika. Nazpíval také oficiální hymnu FK Teplice.

V současnosti je frontmanem kapely Kamil Střihavka & Leaders!. Vystupuje v Hudebním divadle Karlín v rockové opeře Jesus Christ Superstar. Na muzikálových scénách je k vidění v inscenacích Kapka medu pro Verunku, Johanka z Arku a Robin Hood.

BloodMax

Herecká filmografie

Filmy

2011 Oidipus Tyranus
2010 Elixír života (divadelní záznam)
Němcová (divadelní záznam)
Obraz Doriana Graye (divadelní záznam)
2009 Láska je láska (divadelní záznam)
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště

TV seriály

2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Dědictví (S03E25)
Výbuch (S03E01)
Dnes je ples (S02E20)
další epizody (5)
2005 Ulice (TV seriál)

Dokumentární

2017 5 Tuctů Čombeho (koncert)
Motorband: Restart
2016 Mikulášská s The Tap Tap ve Foru Karlín (koncert)
2011 ČT Live - Vzpomínka na Jiřího Schelingera (koncert)
2010 ČT Live - Pocta Petru Mukovi (koncert)
2009 Aleš Brichta: 50 Tesla Arena: Live
2007 Alexandrovci (koncert)
2006 Michal Pavlíček - Beatová síň slávy (koncert)
ČT Live - Michal Pavlíček (koncert)
2002 Hvězdy na Vltavě (koncert)
2001 Legenda jménem Queen (koncert)
1998 Bigbít (TV seriál)
1995 B.S.P. Live (koncert)
1994 Vánoční koncert Karla Gotta (koncert)

TV pořady

2017 TIKI-TAKA (TV pořad)
2016 Hvězdná párty (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Tajemství muzikálů (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Pokondr live (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Prominenti (TV pořad)
Robin Hood: Cesta ke slávě (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Duety... když hvězdy zpívají (TV pořad)
2008 Limuzína (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Život je kabaret (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Jsou hvězdy, které nehasnou (TV pořad)
2001 Bílé Vánoce Lucie Bílé (TV pořad)
2000 Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
DERBY (TV pořad)
Katapult (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
1998 Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
Rychlý prachy (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Na Kloboučku (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
1992 Medúza (TV pořad)
Šance (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 The Tap Tap - Noha na kolejích (hudební videoklip)
2015 Sázava KLAN: Nad Sázavou (hudební videoklip)
1994 Země vzdálená (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace