foto

Jiří Suchý z Tábora

  • nar. 2.2.1988 (32 let)
    Tábor, Československo

Biografie

Jiří Suchý se narodil 2.2.1988 v Táboře. Upoutá již svým vzhledem - 188 cm vysoká urostlá postava, polodlouhé vlasy a hluboké přemýšlivé oči ho přímo předurčují k rolím velkých osobností.

Jeden z nejvýraznějších absolventů DAMU ročníku 2009/10. Na škole pro svůj nesporný talent získal mnoho hlavních rolí těch nejvybranějších divadelních her, zahrál si například Shakespearova utrápeného Hamleta, zamilovaného Kazimíra v Horváthově hře Kazimír a Karolína, dalšího milovníka - Mikoláše ve známém Vančurově díle Markéta, dcera Lazarova či v neposlední řadě depresemi zkroušeného Trepleva ve snad nejznámější Čechovově hře Racek.

Kromě divadla (v současné době má stálé angažmá v Moravském divadle Olomouc) se věnuje i svému autorskému projektu Cabaret Calembour, na kterém se podílí se svými kolegy z DAMU - dramaturgem Milanem Šotkem a hercem Igorem Orozovičem, a který získal i hlavní cenu na stále populárnějším festivalu pro mladé umělce Český tučňák.

Filmové plátno mu zatím zůstává odepřeno, což se snad brzy změní. Z televize ho diváci mohou znát jako moderátora a průvodce v pořadu Historické minipříběhy a kuriozity.

Jeho motto zní příznačně divadelnicky: "Dokud se zkouší, ještě se neumřelo!"

Hana "carris20" Fikarová

Herecká filmografie

Filmy

2015 One Square Story (studentský film)
2011 Micimutr
2008 Anglické jahody

TV seriály

2017 Polda (TV seriál)
Půlnoční striptýz (S02E02)
2014 Clona (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2018 Backstage: Faust (TV film)

Divadelní záznam

2019 Sen čarovné noci (divadelní záznam)
2018 Pes baskervillský (divadelní záznam)
2016 Na miskách vah (divadelní záznam)
2012 Borůvčí (divadelní záznam)
Čertovská kvidoule (divadelní záznam)
2010 Kazimír a Karolína (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2020 Modrý kód (TV seriál)
Lovci a sběrači (S04E79)
Mesiáš (S04E72)
Veteráni (S04E65)
další epizody (7)
2019 Modrý kód (TV seriál)
Tiskovka (S04E32)
Poslední výstřel (S03E52)
Loučení (S03E48)
další epizody (7)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Leč má krátké nohy (S03E27)
Volný pád (S03E25)
Výbuch (S03E22)
další epizody (17)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Morální kocovina (S03E34)
Katastr lží (S03E28)
Leoš velkostatkářem (S03E27)
další epizody (5)
2016 Jetelín (TV seriál)
Malej Karlík (E12)
Irské překvapení (E07)
Róza v nesnázích (E05)
2015 Vinaři (TV seriál)
Blanka (S02E10)
Terapie (S02E06)
2014 Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Sumec (S01E06)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (9)

TV pořady

2015 Show Leoše Mareše (TV pořad)

Host

TV pořady

2016 Ceny Ministerstva kultury 2016 (TV pořad)
2013 Desítka (TV pořad)
2009 Historické minipříběhy a kuriozity (TV pořad)
1989 Svobodné divadlo (TV pořad)