foto

Kathleen Chalfant

  • nar. 14.1.1945 (74 let)
    San Francisco, California, USA

Biografie

Kathleen Chalfant je americká herečka. Chalfant se narodila jako Kathleen Ann Bishop v San Franciscu v Kalifornii a vyrůstala v rodinném hotýlku svých rodičů v Oaklandu. Její otec William Bishop byl úředníkem u pobřežní stráže. Kathleen studovala herectví v Římě společně s Alessandrem Fersenem a Wynnem Handmanem, který byl chráněncem známého herce a tvůrce metody herectví nazvané Meisnerova technika - Sanfordem Meisnerem.

Chalfant byla nominována na divadelní cenu Tony Award pro nejlepší herečku ve hře Tonyho Kushnera "Angels In America: Millenium Approaches". Chalfant získala prestiž pro ztvárnění postavy Vivian Bearing ve hře „Wit" autorky Margaret Edson. Pro tuto roli si byla dokonce ochotna oholit i svou hlavu. Během její práce na hře Wit, zúročila své trpké životní zkušenosti s rakovinou, kterou prodělal její nevlastní bratr Alan Palmer, který na ni zemřel v roce 1998. Mimo Tony Award obdržela za stejnou roli ocenění Outer Circle Critics Award, Drama Desk Award, cenu Obie Award a Lucille Lortel Award. Za její působení ve hře Alana Bennetta „Talking Heads" v roce 2003 získala Chalfant druhou cenu Obie Award.

S Arnoldem Schwarzneggerem a Dannym DeVitem hrála v rodinné komedii JUNIOR /1994/, kde ztvárnila vedlejší roli recepční. V dramatu THE LARAMIE PROJECT /2002/, režiséra a scénáristy Moisése Kaufmanna, hrála další vedlejší roli neznámé rančerky. S Liamem Neesonem a Laurou Linney hrála ve filmu KINSEY /2004/ roli Barbary Merkle. A po boku Halle Berry a Bruce Willise si střihla roli Elizabeth Clayton v mystery - krimi filmu PERFECT STRANGER /2007/.

V roce 2009 hrála Chaflant v dokumentárním filmu THE PEOPLE SPEAK, který se skládal z dramatických a hudebních útržků dopisů, deníků a projevů každodenních Američanů, inspirovaných knihou A People's History of the United States od historika Howarda Zinna. V srpnu 2011 hrála Chalfant v nezávislém snímku ISN'T IT DELICIOUS? od produkční společnosti Aquapio Films a režiséra Patricka Kellyho.

V roce 1966 se Chalfant provdala za Henryho Chalfanta – fotografa a dokumentaristu. Společně mají syna Davida Chalfanta, který je baskytaristou folk-rockové kapely The Nields a dceru Andromache, která je designérkou v New Yorku.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ambition's Debt
Class Rank
2014 My America
2013 Isn't It Delicious
Muhammad Ali: Největší souboj (TV film)
2009 Dvojí hra
Georgia O'Keeffeová (TV film)
2007 Neznámý svůdce
Paranoia
The Last New Yorker
2006 Lover Other
2005 Lackawanna blues (TV film)
2004 Dokonale čestní
Kinsey
Pornographer: A Love Story, The
2002 Book of Kings
Jo (TV film)
Projekt Laramie
Smrt v rodině (TV film)
2000 Woman Found Dead in Elevator
1999 Bouře století (TV film)
QM, I Think I Call Her QM
Společník
1998 Dražší než rubíny
Poslední dny disca
Side Streets
1997 David Searching
1996 MURDER and murder
1994 Junior
1993 In the Wings: Angels in America on Broadway (TV film)
1992 Bob Roberts
Fly by Night
Modlitba pro bratra
1991 Hollow Boy, The (TV film)
Město v dešti
1990 Příběhy z temnot: Film
1989 Královna krásy
1987 Pět rohů

TV seriály

2019 Zelený servis (TV seriál)
Fingerbutt (S03E06)
2017 Doubt (TV seriál)
The Return (E13)
Finally (E10)
Faith (E06)
další epizody (5)
Aféra (TV seriál)
309 (S03E09)
306 (S03E06)
2016 Tlukot srdcí (TV seriál)
Pozpátku (E03)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 51 (S04E12)
Chapter 50 (S04E11)
2015 Aféra (TV seriál)
212 (S02E12)
211 (S02E11)
206 (S02E06)
další epizody (5)
Agresivní virus (TV seriál)
Brooklyn, New York (S02E01)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zničující příběh (S16E18)
2014 Aféra (TV seriál)
10 (S01E10)
7 (S01E07)
5 (S01E05)
další epizody (6)
Agresivní virus (TV seriál)
Útěky (S01E05)
Forever (TV seriál)
The Art of Murder (E04)
Takoví normální Američané (TV seriál)
The Walk-In (S02E03)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Rekviem za pornohvězdu (S16E05)
2013 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 5 (S01E05)
Chapter 4 (S01E04)
Chapter 3 (S01E03)
Jak prosté (TV seriál)
An Unnatural Arrangement (S02E06)
2012 My America (TV seriál)
Okrsek 22 (TV seriál)
2009 Nemocnice Mercy (TV seriál)
Can We Get That Drink Now? (E01)
Zachraň mě (TV seriál)
Initiation (S05E15)
Wheels (S05E14)
Torch (S05E13)
další epizody (7)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Playgirl (S06E20)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Haystack (S08E15)
2006 Book of Daniel, The (TV seriál)
2004 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Remember (S03E19)
The Watchers (S03E17)
Sparkle (S03E16)
2003 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Let God Sort 'Em Out (S03E09)
The Father-Daughter Dance (S03E04)
All the Rage (S02E23)
další epizody (5)
Právo a pořádek (TV seriál)
Shrunk (S14E04)
2002 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Sacrifice (S02E10)
The Neighborhood (S02E08)
The Innocent (S02E07)
další epizody (14)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Home (S01E11)
Heart (S01E08)
The Men from the Boys (S01E05)
další epizody (5)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Opičí láska (S01E03)
Právo a pořádek (TV seriál)
Phobia (S11E13)
2000 Beat, The (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Noncompliance (S02E06)
1997 Prince Street (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Dusno ve městě (S01E21)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2012 In Bed with Ulysses
2009 The People Speak
2002 Benjamin Franklin (TV seriál)
2001 Echoes from the White House

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace