foto

Ola Rapace

  • nar. 3.12.1971 (45 let)
    Tyresö, Stockholms län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ola Rapace, vlastní jménem Pär Ola Norell je švédský herec, narozený 3. 12. 1971 ve Stockholmu. Nejznámější je pro svoji roli v populární televizní sérii TUSENBRÖDER a také ze švédské televizní série, která je postavená na knihách o Kurtu Wallanderovi, jejichž autorem je Henning Mankell. V roce 2004 získal malou roli ve filmu RANCID.

Oženil se s herečkou Noomi Rapace, která je známá hlavně jako Lisbeth Salander ze série filmů natočených podle knižní trilogie Stiega Larssona - Millenium. Příjmení Rapace Ola převzal od své ženy, protože ve francouzštině toto slovo znamená "dravec."

David "Dave_ff" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Refugees
2016 Arès
Carole Matthieu
2015 Dlouhý příběh ve zkratce
Pozdravy ze severu
Vitt skräp
2014 Itsi Bitsi
Tommy
2013 Jsem tvá
Zločiny z vášně: Mrtvá nevěsta (TV film)
Zločiny z vášně: Nebezpečné sny (TV film)
Zločiny z vášně: Růže, polibky a smrt (TV film)
Zločiny z vášně: Smrt milovaného
Zločiny z vášně: Štědrý večer nastal (TV film)
Zločiny z vášně: Tichý zabiják (TV film)
2012 Skyfall
2011 Chybíš mi
2010 Na druhé straně
2008 Der Kommissar und das Meer - An einem einsamen Ort (TV film)
Selma (TV film)
2007 Allt om min buske
Dark Floors
2006 Tusenbröder - Återkomsten
2005 Det luktar Urban
Toleransens gränser
2004 Desmonds trashade äppelträd
Zatuchlé vzpomínky
2003 Flamingo
Number One (TV film)
2002 Hus i helvete
2001 Syndare i sommarsol
2000 Společně

TV seriály

2016 Section zéro (TV seriál)
2011 Anno 1790 (TV seriál)
Stockholm - Båstad (TV seriál)
2010 Solsidan (TV seriál)
2008 Livet i Fagervik (TV seriál)
2007 Der Kommissar und das Meer (TV seriál)
2006 Anna Pihl (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Hemligheten (S01E13)
Jokern (S01E12)
Blodsband (S01E11)
další epizody (7)
2005 Kommissionen (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Mastermind (S01E06)
Afrikanen (S01E05)
Mörkret (S01E04)
další epizody (6)
2002 Pappa polis (TV seriál)
Tusenbröder (TV seriál)
1999 Sjätte dagen (TV seriál)

Dokumentární

2012 Top Gear: Bondovský speciál (TV film)

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace