foto

Jakub Machala

  • nar. 20.3.1988 (31 let)
    Brno, Československo

Biografie

Jakub Machala je režisér a scénárista. Patří mezi režiséry s širokým polem působnosti - od reklam, přes hranou tvorbu, dětské pořady až po divadlo. Vystudoval obor Režie a scenáristika v Ateliéru Audiovizuální tvorba FMK UTB ve Zlíně. Mezi jeho nejzajímavější filmy z období studia patří Vyšší princip, Dřepy v peří nebo Ve vaně. Po ukončení studia se začal plně věnovat režijní profesi – zejména v reklamních a televizních projektech. V roce 2018 režíroval podle scénáře Luďka Staňka seriál Stylista. Dvakrát za sebou vyhrál cenu Anděl za videoklip roku (2017 a 2018) a řadu cen za reklamní spoty.

ČSFD.cz

Režijní filmografie

Filmy

2020 Kola
2014 Ve vaně
2012 Vyšší princip (studentský film)
2011 Dřepy v peří (studentský film)

TV seriály

2018 Stylista (TV seriál)
Festival ve Varech (E08)
Soutěž modelek (E07)
Kurková je v Praze! (E06)
další epizody (8)

Dokumentární

2016 Posedlost
2013 (A)WAKE

TV pořady

2019 Už tam budem? (TV pořad)
2016 Kombajn je fajn (TV pořad)
2014 U6 - Úžasný svět vědy (TV pořad)

Hudební videoklipy

2019 Barbora Poláková - Kdyby (hudební videoklip)
2018 Barbora Poláková - 2-8-5 (hudební videoklip)
2017 Barbora Poláková - Po válce (hudební videoklip)
2012 Buty: Píseň práce (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Ve vaně

Hudební videoklipy

2019 Barbora Poláková - Kdyby (hudební videoklip)
2018 Barbora Poláková - 2-8-5 (hudební videoklip)
2017 Barbora Poláková - Po válce (hudební videoklip)

Herecká filmografie

TV seriály

2016 Kosmo (TV seriál)
Řekl někdo kočička? (E04)

Host

TV pořady

2018 Ceny Anděl 2017 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky