foto

Karel Heřmánek ml.

  • nar. 1989
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V roce 2013 absolvoval na DAMU pod vedením E.Salzmannové rolemi Chadwick (Punk Rock, K.I.Kubák), Profesor (Buchty a bohyně, J.Frič) a August (Norway.Today, K.Pavelka). Následovalo semestrální studium na americké škole The Lee Strasberg Theatr and Film Institute v New Yorku, kde se úspěšně účastnil konkurzu a dostal příležitost zahrát si roli Ballesteda (Paní z námoří, D.Sherer). V současné době hostuje na několika pražských scénách, především pak v Divadle Bez zábradlí (Indická banka, Jistě pane premiére, Garderobiér), v jediné anglicky mluvící společnosti v České republice Prague Shakespear Company (Much Ado About Nothing, Twelfth Night, The Order of the Blue Chrysanthemum) a v Divadelní agentuře Harlekýn (Fillumena Marturrano).

Mezi jeho největší dosavadní filmové úspěchy lze považovat příležitost ve filmu Zločin v Polné, kde ztvárnil titulní roli Leopolda Hilsnera. Zahrál si v několika televizních seriálech (Kriminálka Anděl, Cesty domů, Gympl s (r)učením omezeným a Ordinace v růžové zahradě) a spolupracoval s několika zahraničními produkcemi na filmech Anthropoid (2015, Sean Ellis), Viy 2: Journey to China (2015, Oleg Stepchenko). Věnuje se také dabingu (How met my mother, Kingsman, Rytíř z nosu).

Zájmy a schopnosti: dabing, tanec, zpěv, sport, akrobacie, jízda na koni, hra na kytaru, klavír, klarinet, řidičský průkaz skupiny B. Jazykové znalosti: angličtina, němčina, španělština.

kfunky

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tajna pečati drakona. Putěšestvije v Kitaj
2016 Anthropoid
Die Glasbläserin (TV film)
Zločin v Polné (TV film)
2015 Hex Games (amatérský film)
Lovci a oběti
Vnitřní krása
2013 Já tam mám tělo
Jedlíci aneb Sto kilo lásky
Revival
2012 Ondřej Vetchý je Přemysl Otakar II. (studentský film)
O pokladech (TV film)
Prozření Josefa (studentský film)
Superman (studentský film)
2011 Ze soboty na neděli (studentský film)
2010 Dokonalá svatba (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Génius (TV seriál)
Kapitola první (S01E01)
2016 Polda (TV seriál)
Noční služba (S01E03)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Nevěra (E19)
Sametovej úlet (E14)
Porod (E02)
další epizody (4)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sestra Katastrofa (S11E11)
Arsenál krásy (S11E10)
Mezi dvěma muži (S11E08)
další epizody (6)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Byl lásky čas (E08)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Výbuch (S03E01)
Samé jedničky (S02E32)
Den dětí (S02E29)
další epizody (18)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Velké finále (S01E32)
Volný pád (S01E31)
Světlé zítřky (S01E30)
další epizody (26)
2011 O mé rodině a jiných mrtvolách (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
21. srpen (S01E07)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 James Cole - Lobotom Music (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace