foto

Rose Leslie

  • nar. 9.2.1987 (30 let)
    Aberdeen, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rose Leslie pochází ze Skotska, kde se narodila jako prostřední z pěti dětí. Rose měla poněkud netradiční dětství, vyrůstala totiž na hradě Lickleyhead poblíž Aberdeenu, který její rodina již po staletí vlastní. To ji ale nezastavilo v tom, aby se začala zajímat o povolání, které by si člověk se šlechtou většinou nespojil. Herectví Rose učarovalo poprvé na střední škole, kde strávila pět let. Poté byla přijata na prestižní London Academy of Music and Dramatic Art. Po třech letech si z této školy odnesla titul a pustila se naplno do práce v televizi.

Poprvé jsme Rose mohli vidět v sérii dokumentárních příběhů BANGED UP ABROAD. Velký úspěch jí přinesla role svérázné malířky Rhian v televizním filmu NEW TOWN, za niž vyhrála skotskou BAFTA pro objev roku. V roce 2010 se objevila na prknech divadla The Globe ve hře Bedlam, kde ztvárnila postavu šílené May, která svým příjezdem naruší chod psychiatrické léčebny. Následovala role v kritiky oslavovaném seriálu DOWNTON ABBEY. V něm si Rose zahrála služku Gwen pracující na edwardovském panství, která se touží stát sekretářkou.

V roce 2011 byla obsazena do fantasy dramatu GAME OF THRONES podle knih George R.R. Martina a zdá se, že právě postava bojovnice Ygritte, které se pro její zrzavé vlasy říká „ohněm políbená“, jí otevře dveře do světa velkých hereckých rolí.

Aneta "Ant" Sedláková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Morgan
Návrat domů
2015 Poslední lovec čarodějnic
2014 Svatební cesta
2012 Teď a tady
2009 New Town (TV film)

TV seriály

2017 Dobrý boj (TV seriál)
Chaos (S01E10)
Self Condemned (S01E09)
Reddick v Boseman (S01E08)
další epizody (10)
2016 Pohádky naruby (TV seriál)
2015 Luther (TV seriál)
Episode #4.2 (S04E02)
Episode #4.1 (S04E01)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 4 (S06E04)
2014 The Great Fire (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Děti (S04E10)
Strážci na Zdi (S04E09)
Hora a Rudá zmije (S04E08)
další epizody (5)
2013 Blandings (TV seriál)
Utopia (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
další epizody (8)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Muž beze cti (S02E07)
další epizody (4)
2011 Case Histories (TV seriál)
Vera (TV seriál)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Episode #1.7 (S01E07)
Episode #1.6 (S01E06)
Episode #1.5 (S01E05)
další epizody (7)

Dokumentární

2016 Letters from Baghdad
2007 Vězněm v cizině (TV seriál)

TV pořady

2011 Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace