foto

Ben Schwartz

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ben Schwartz je americký herec, komik a scenárista. Snad nejlépe je znám divákům pro ztvárnění fiktivní verze sebe samého z webového seriálu JAKE AND AMIR a pro roli Jeana Raplhia Sapersteina ze sitcomu PARKS AND RECREATION /2009-současnost 2013/. V roce 2012 se připojil k seriálu HOUSE OF LIES, kde ztvárňuje postavu drzého a ambiciózního konzultanta Clydea Oberholta.

Schwartz vyrůstal v Riverdale, v sousedství poblíž Bronxu v New Yorku, v rodině sociálních pracovníků a učitelů. Absolvoval Union College v roce 2003 se specializací v oboru psychologie a antropologie.

Mezi jeho celovečerní filmy můžeme zařadit komedii PEEP WORLD /2010/ s Rainn Wilson a Michaelem C. Hallem stejně jako drama EVERYBODY'S FINE /2009/ s Robertem De Nirem. Navíc měl roli v akční komedii s Markem Wahlbergem a Willem Ferrellem THE OTHER GUYS /2010/, režírovanou Adamem McKayem.

V televizní branži účinkoval Schwartz vedle již výše zmíněných seriálů ve špionážním dramatu J.J.Abramse UNDERCOVERS /2010/ v roli Billa Hoyta.

Schwartz také píše, režíruje a hraje ve svých vlastních filmových projektech. Na stanici HBO měl svůj díl v pořadu FUNNY OR DIE PRESENTS nazvaný Terrible Decisions with Ben Schwartz. Byl nominován na cenu Emmy Awards za vynikající scénář k zahajovacímu ceremoniálu 81. udílení cen Academy Awards.

Nedávno /2013/ dostal kontrakt od Paramount Pictures k předělání klasické komedie SOAPDISH z roku 1991 nově nazvanou El Fuego Caliente do latinské telenovely. Jako scénárista spolupracoval na třetí sezóně seriálu ROBOT CHICKEN /2005-současnost 2013/ a jako scénárista na volné noze se podílel na pořadu Saturday Night Live, stejně jako na monolozích pro Late Show with David Letterman.

Schwartz je absolventem divadelní společnosti Upright Citizens Brigade Theater a v tomto spolku pravidelně vystupuje. Je členem imporvizační skupiny „Hot Sauce" spolu s Adamem Pallym a Gilem Ozerim.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Blue Iguana
Happy Anniversary
Night School
We Are Unsatisfied
2017 An Actor Prepares
Home: For the Holidays
Outside In
2016 Zásah do vztahu
2015 Muž na laně
Star Wars: Síla se probouzí
2014 Blondýna na předpis
Co by kdyby
I'm a Mitzvah
2013 Coffee Town
Hra na hraně
Turbo
2011 Porn Rental (TV film)
2010 Peep World
2007 New York City Serenade

TV seriály

2018 Kačeří příběhy (TV seriál)
Epizoda 24 (E24)
Epizoda 23 (E23)
Epizoda 22 (E22)
další epizody (15)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Clash of Swords (S09E22)
2017 Hot Date (TV seriál)
Kačeří příběhy (TV seriál)
Nedosažitelný vrchol hory Fakt Nejdeslézt! (E09)
Toth-Raovy živé mumie! (E08)
Pekelná praxe u Semzy Zobana! (E07)
další epizody (9)
Zviřátka (TV seriál)
Roaches. (S02E03)
BoJack Horseman (TV seriál)
Ruthie (S04E09)
Stupid Piece of Sh*t (S04E06)
2016 Zviřátka (TV seriál)
Pigeons (S01E06)
BoJack Horseman (TV seriál)
Old Acquaintance (S03E08)
Profesionální lháři (TV seriál)
Není to snadné (S05E10)
Násilná dohoda (S05E09)
Tragédie obecní pastviny (S05E08)
další epizody (10)
2015 BoJack Horseman (TV seriál)
Out to Sea (S02E12)
Yes And (S02E10)
The Shot (S02E09)
další epizody (5)
Profesionální lháři (TV seriál)
Jsi bezpečně přisátej k ceckům firmy Kaan a spol. (S04E12)
Všechno je tak zasraně samozřejmý. Říkám si... (S04E11)
Chvála penězům (S04E10)
další epizody (12)
Simpsonovi (TV seriál)
Málo temný případ (S27E02)
2014 Profesionální lháři (TV seriál)
Joshua (S03E12)
Spolu (S03E11)
Zasloužený trest (S03E10)
další epizody (12)
2013 Profesionální lháři (TV seriál)
Dokud nás smrt nerozdělí (S02E12)
Nepřátelské převzetí (S02E11)
Úniková strategie (S02E10)
další epizody (12)
Bobovy burgery (TV seriál)
Two for Tina (S03E17)
Lindapendant Woman (S03E14)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
Mayská apokalypsa (S01E12)
Business (S01E11)
Prolog a následky (S01E10)
další epizody (12)
Randy Ninja (TV seriál)
2011 Parks and Recreation (TV seriál)
Citizen Knope (S04E10)
End of the World (S04E06)
Ron & Tammys (S04E02)
další epizody (6)
2010 Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
Parks and Recreation (TV seriál)
The Master Plan (S02E23)
Woman of the Year (S02E17)
The Set Up (S02E13)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace