foto

Kayden Kross

  • nar. 15.9.1985 (33 let)
    Sacramento, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kayden Kross, hoci v niektorých filmoch vystupuje aj pod pseudonymom Jenna Nikol, sa narodila 15. septembra 1985 v kalifornskom Sacramente, no po predkoch má v krvi stopy chladného Švédska a tiež švédsku národnosť.

Po dosiahnutí 18- tich rokov začala vystupovať v striptízovom klube Rick's Showgirls.Tam ju neskôr objavil agent, ktorý jej ponúkol fotenie pre erotické magazíny. Rok 2008 sa stal pre Kayden významný aj titulom Penthouse of the Month v mesiaci september.

Už počas štúdia na Kalifornskej štátnej univerzite v roku 2006 podpísala exkluzívnu zmluvu so spoločnosťou Vivid Video a tým odštartovala svoju kariéru pornoherečky. Neskôr prestúpila k spoločnosti Adam & Eve.

S kolegyňou Kirsten Price a komikom Daveom Atellomom moderovala slávnostné odovzdávanie pornooscarov - cien AVN. Z tejto ceny sa zatiaľ radovala celkovo dvakrát, a to za svoje účinkovanie v snímke BODY HEAT. Okrem ďalších ocenení získala aj cenu XBIZ za rovnaký film v roku 2011.

Kayden Kross sa zúčastnila aj neerotického projektu - objavila sa v niekoľkých epizódach snowboardingovej reality show The Block na americkej G4 TV.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2019 Verotika
2018 Stadium Anthems
2017 After School Special
Highway to Havasu
2015 Kayden Kross Gets Her Ass Filled with Jizz
Manuel Creampies Their Asses 3
Samurai Cop 2: Deadly Vengeance
2014 Misha Cross Wide Open
Pařba všech pařeb: Poslední kocovina
2013 Blue Dream
Booty Call
Bridesmaids
Code of Honor
Disconnected
Don't Fuck My Sister
Falling Out
Hacked
Jurassic: Stoned Age
La boutique
Secret Sleepover
2012 Bad Girls 8
Cooking with Kayden
Home Wrecker 2
Kayden Kross: The Turn-On
Mothers & Daughters
Nurses 2
Swingers
The Con Job
Time for a Change
Wild Side
2011 Babysitters 2
Escort
Fighters
Kayden Kross: Payment
Not Airplane XXX: Cockpit Cuties
Top Guns
2010 Body Heat
Girl Talk
Kayden's College Tails
Love & Marriage
Perfect Secretary: Training Day, The
Smiths, The
2009 Kayden and Rocco Make a Porno
Kayden's Frisky Business
Krossing The Bar
Rawhide II: Dirty Deeds
Scenes from a Cell
The 8th Day
2008 Busting the Babysitter
Roller Dollz
Surrender of O, The
2007 Be Here Now
Deeper 9
Hard Time

TV seriály

2015 Tushy (TV seriál)
2009 Liga snů (TV seriál)
Rise and Fall of Tuck Johnson (TV seriál)

Dokumentární

2018 After Porn Ends 3
2017 Banned, Exploited & Blacklisted: The Underground Work of Controversial Filmmaker Shane Ryan
2016 Enter the Samurai
X-Rated 2: The Greatest Adult Stars of All Time! (TV film)
2015 By Any Means Necessary
X-Rated: The Greatest Adult Movies of All Time (TV film)
2013 Aroused
2010 Rated A for Adult (TV seriál)
2009 Vente a Las Vegas, nena: Un retrato de Rebeca Linares

TV pořady

2015 AVN Awards Show 2015 (TV pořad)
2012 29th Annual AVN Awards, The (TV pořad)
2011 28th Annual AVN Awards, The (TV pořad)
Dave's Old Porn (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace