foto

Benedikt Erlingsson

  • nar. 31.5.1969 (47 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Benedikt Erlingsson (1969), cenami ověnčený autor a herec, patří k nejuznávanějším islandským divadelním režisérům posledních deseti let. Domácím divákům se vryl do paměti coby spoluscenárista a herec v komediálním seriálu Blood Brothers. Znám je i z filmu Larse von Triera Kdo je tady ředitel? (2006). Po ceněných krátkých filmech natočil celovečerní debut O koních a lidech, který zdobí ani zdaleka nekončící extrémně bohatá festivalová kariéra. Ceny: nejlepší film v soutěži New Directors (San Sebastián), nejlepší režisér (Tokio), Velká cena poroty (Les Arcs), nejlepší debut (Tallin), Cena diváků (Tromsø) a mnoho dalších.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2011 Vulkán
2009 Hringfarar (TV film)
2008 Vyšší vliv
2007 Skaup (TV film)
Skröltormar
2006 Kdo je tady ředitel?
2003 Njálssaga (TV film)
2002 Litla lirfan ljóta
2001 Smích racků
1998 Dansinn
1995 Slzy z kamene

TV seriály

2011 Heimsendir (TV seriál)
2007 Næturvaktin (TV seriál)
2004 Ørnen (TV seriál)
2001 Mit liv som Bent (TV seriál)
1997 Fóstbræður (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 O koních a lidech

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace