foto

Martin McCann

  • nar. 20.7.1983 (37 let)
    Belfast, Severní Irsko, Velká Británie

Biografie

Martin Stephen McCann se narodil otci Martinu McCannovi a matce Anne McCann a vyrůstal společně s mladšími sourozenci Stevenem a Mandy, v dělnické oblasti Falls Road v Belfastu (Severní Irsko).

Matka ho podporovala v herecké kariéře. Ze začátku hrával v divadelních představeních a později v irském komediálním seriálu. Následoval jeho první celovečerní film TAJEMSTVÍ PRSTENU, kde si zahrál postavu Jimma Rileyho. Po boku Daniela Radcliffa jsme ho mohli vidět v TV filmu LEGENDA O MÉM SYNOVI. Na doporučení režiséra, již zmiňovaného filmu TAJEMSTVÍ PRSTENU, Richarda Attenborougha byl obsazen do role desátníka R. V. Burgina v minisérii THE PACIFIC. V roce 2011 se objevil v hudební komedii KILLING BONO, kde si zahrál samotného Bona, zpěváka slavné irské kapely U2.

Martin je patron charity YouthAction Northern Ireland. YouthAction's Rainbow Factory School je škola múzických umění, která je považována za jednu z největších a nejzajímavějších projektů pro mladé umělce.

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Last Planet
Wildfire
2019 Otče, otče
Stalker
The Informer
2018 Calibre
Justice Dot Net
2017 Lost in London
Útěk z věznice Maze
2015 Jmenuji se Emily
Oscar Nominated Short Films 2015: Live Action
Ten, který přežil
The Rezort
2014 71
Boogaloo a Graham
Fishbowl
Magpie
X+Y
2012 Back of Beyond, The (studentský film)
Coward
Shadow Dancer
Skok
2011 Je třeba zabít Bona
Whole Lotta Sole
2010 Souboj Titánů
2009 Labutí píseň: Příběh Occiho Byrna
2007 Legenda o mém synovi (TV film)
Tajemství prstenu
The Sound of People

TV seriály

2019 Temple (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Marcella (TV seriál)
Episode 4 (S03E04)
Episode 3 (S03E03)
Episode 2 (S03E02)
další epizody (4)
2018 Smrt a slavíci (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2017 Frankensteinova kronika (TV seriál)
Bride of Frankenstein (S02E06)
The Marriage of Heaven and Hell (S02E05)
Little Boy Lost (S02E04)
další epizody (6)
2016 The Fall (TV seriál)
Raněn smrtelnou vášní (S03E05)
2015 Mistr popravčí (TV seriál)
Proti všem (E02)
Pilot (E01)
2013 Ripper Street (TV seriál)
Dynamite and a Woman (S02E04)
2012 Titanic - krev a ocel (TV seriál)
The 'Unsinkable' Sets Sail (E12)
A Crack in the Armor (E10)
Burden of Proof (E09)
další epizody (10)
2010 The Pacific (TV seriál)
Home (E10)
Okinawa (E09)
Iwo Jima (E08)
další epizody (6)
2004 Pulling Moves (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Fishbowl

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Fishbowl

Producentská filmografie

Dokumentární

2014 Njinga

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky