foto

Josef Vojtek

  • nar. 21.6.1965 (52 let)
    Teplice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Josef Vojtek se narodil 21. června 1965 ve znamení blížence v Teplicích. Od dětství hrával fotbal. Je vyučeným opravářem telefonů. V roce 1988 s kamarády založil teplickou rockovou skupinu Kabát, která později získala 3x Českého slavíka a bezpočet platinových desek. V této skupině je hlavní zpěvák, a občas v písničkách hraje na foukací harmoniku.

Jak sám přiznal, nejraději ze všeho má českou kuchyni. Z prvního manželství má syna Josefa. Ze vztahu s herečkou Sabinou Laurinovou pak dceru Valentýnku. Z druhého manželství s tanečnicí Libuší Vojtkovou má syna Matýska. Momentálně žije se svou přítelkyní Jovankou Skrčeskou, též tanečnicí.

Několik let září též jako muzikálová hvězda, hrál například v Krysařovi, Hamletovi, Galileovi, či Třech mušketýrech. V roce 2007 zpíval v muzikálu Angelika a Golem. Dokonce si zahrál i v české komedii JAK SE KROTÍ KROKODÝLI, ve které si zahrál jednoho z tatínků malého Vítka Koudelky.

V roce 2007 se se skupinou Kabát účastnil Eurovize v Helsinkách, kde se už bohužel s kapelou neumístili.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2011 V peřině
2009 Dracula (divadelní záznam)
Mona Lisa (divadelní záznam)
2008 Golem (divadelní záznam)
2007 Angelika (divadelní záznam)
2006 Jak se krotí krokodýli
1996 Dracula (divadelní záznam)

Dokumentární

2017 Lešek Semelka 70 (koncert)
Motorband: Restart
2016 Země revivalů (TV film)
2012 Tajemství Michala Davida (TV film)
2011 Kabát: Banditi di Praga - Turné 2011 (koncert)
2010 Michal David 50 - Mejdan roku (koncert)
2009 Kabát - Po čertech velkej koncert (koncert)
2008 Kabát: Corrida 2007 (koncert)
2007 Eurosong aneb Kabát jde do Evropy (TV film)
2005 Holka od Červený řeky (koncert)
Kabát: 2003 - 2004 (koncert)
2002 Kabát - Suma Sumárum (koncert)

TV pořady

2017 Ceny Thálie 2016 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2017 (TV pořad)
TIKI-TAKA (TV pořad)
2016 Český slavík Mattoni 2016 (TV pořad)
2015 Česká MISS 2015 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2015 (TV pořad)
2014 Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska 2 (TV pořad)
Missis 2014 (TV pořad)
2013 Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
Pomozte dětem 2013 (TV pořad)
S láskou... královny popu (TV pořad)
Zlatá hokejka 2013 (TV pořad)
2012 Ceny Anděl 2011 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2012 (TV pořad)
Drzá Diana (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
Limuzína (TV pořad)
Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Ceny Anděl 2010 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2011 (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
2010 Český slavík Mattoni 2010 (TV pořad)
Kapka naděje (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Český slavík Mattoni 2009 (TV pořad)
Karneval na Barrandově (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Český slavík Mattoni 2008 (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Eurosong (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
The Eurovision Song Contest Semi Final (TV pořad)
2006 Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
2005 Inbox (TV pořad)
2004 Český slavík Mattoni 2004 (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
T-music (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Střelnice (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 Lucie na bílo (TV pořad)
První pomoc (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Katapult (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Rozjezdy pro hvězdy (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
SILVESTR 1998 (TV pořad)
XXL (TV pořad)
1997 Na Kloboučku (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
1992 Medúza (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Michajlov: Konzum (hudební videoklip) - a.z.
2015 Kabát: Do pekla / do nebe (hudební videoklip)
Kabát: Western Boogie (hudební videoklip)
2011 Kabát: Don Pedro von Poltergeist (hudební videoklip)
Kabát: Schody (hudební videoklip)
2010 Kabát: Banditi di Praga (hudební videoklip)
2006 Kabát: Burlaci (hudební videoklip)
Kabát: Malá dáma (hudební videoklip)
Katapult: Až (hudební videoklip)
2003 Kabát: Dole v dole (hudební videoklip)
Kabát: Kalamity Jane (hudební videoklip)
2001 Kabát: Má jí motorovou 2001 ccm (hudební videoklip)
Kabát: Pohoda (hudební videoklip)
2000 Kabát: Bára (hudební videoklip)
Kabát: Na sever (hudební videoklip)
1999 Kabát: Bruce Willis (hudební videoklip)
Kabát: Šaman (hudební videoklip)
Kabát: Učitel (hudební videoklip)
1997 Kabát: Čert na koze jel (hudební videoklip)
Kabát: Králíci (hudební videoklip)
1996 Kabát: Jak ti šlapou Kabáti (hudební videoklip)
Kabát: Láďa (hudební videoklip)
Kabát: Tak teda pojď (hudební videoklip)
1995 Kabát: Dávám ti jeden den (hudební videoklip)
1994 Kabát: Colorado (hudební videoklip)
1993 Kabát: Opilci v dějinách (hudební videoklip)
Kabát: Pivrnec (hudební videoklip)
1992 Kabát: Žízeň (hudební videoklip)
1991 Kabát: Máš to už za sebou (hudební videoklip)
Kabát: Skrblík (hudební videoklip)
1990 Kabát: Za trest (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2011 Kabát: Banditi di Praga - Turné 2011 (koncert)
2002 Kabát - Suma Sumárum (koncert)

Hudební videoklipy

1996 Kabát: Láďa (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace