foto

Dan Shea

  • nar. 23.12.1954 (64 let)
    Ontario, Kanada

Biografie

Dan Shea, celým jménem Daniel Joseph Shea, je kanadský herec, kaskadér a koordinátor kaskadérů pro série STARGATE SG-1 a ATLANTIS. Narodil se 23 prosince 1954 v Ontariu.

Byl dublérem pro Richarda Deana Andersona v MACGYVEROVI. Následně si ho Richard vybral i jako svého dubléra ve HVĚZDNÉ BRÁNĚ SG-1. Během této doby se mu Richard rozhodl nabídnout, jako jeden z výkonných producentů, roli seržanta Sylvestera Silera, kterou i vzal. Od té doby se pravidelně vyskytoval ve všech sériích SG-1, či v pár dílech ATLANTISU, zde však pouze jako dublér pro RDA.

V 19. epizodě 1. série SG-1 hrál klona plukovníka O´Neilla. Byl také v titulcích každého dílu SG-1, ať už jako herec, dublér či koordinátor kaskadérů.

V roce 2006 byl koordinátorem kaskadérů pro film X-MEN: POSLEDNÍ VZDOR. Momentálně pracuje opět jako koordinátor kaskadérů v americkém komediálně dramatickém seriálu PSYCH.

O'Neill

Herecká filmografie

Filmy

2012 Chata v horách
2010 Paradox
Red
2009 Ratko: The Dictator's Son
2008 Hvězdná brána: Návrat
Umění války: Zrada
Zmije útočí (TV film)
2007 Normal
2006 Connorsova válka
2005 Mlha
Zpátky do školy
2004 Hvězdná brána: Atlantida - Vynoření (TV film)
2002 Romantická komedie 101 (TV film)
1999 Nebeský oheň (TV film)
1998 Vyšetřovatelé (TV film)
1997 Akta X – Akta 10: Emily (video kompilace)
1995 Nerovný zápas (TV film)
1993 V zajetí ledu
1992 Očima vraha (TV film)
Volání divočiny (TV film)
1985 Ztráta paměti (TV film)

TV seriály

2017 Zoo (TV seriál)
Oz is Oz (S03E06)
2015 Proof (TV seriál)
Showdown (E03)
Lovci duchů (TV seriál)
Out of the Darkness, Into the Fire (S11E01)
2011 Smallville (TV seriál)
Závěr (S10E21)
2008 Svatyně (TV seriál)
Svatyně pro všechny, 1. část (S01E01)
Ďáblův sluha (TV seriál)
Unseen (S01E12)
2007 Hvězdná brána (TV seriál)
Rodinná pouta (S10E18)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Návrat, 1. část (S03E10)
Hvězdná brána (TV seriál)
Dvoustá (S10E06)
Ba'alovy klony (S10E04)
Křížová výprava (S09E19)
další epizody (4)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Bloody Mary (S01E05)
Hvězdná brána (TV seriál)
Předsunutá základna (S09E06)
Poslední boj, část druhá (S08E17)
Blíženci (S08E11)
2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Oběti (S08E09)
Nebezpečná hra (S08E06)
Hodina H (S08E04)
další epizody (7)
2003 Hvězdná brána (TV seriál) - herec, a.z.
Proroctví (S06E21)
Prozrazené tajemství (S06E17) - a.z.
Ztracený ráj (S06E15)
další epizody (4)
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Spása II. (S06E02)
Spása I. (S06E01)
Hrozba (S05E19)
další epizody (4)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Entita (S04E20)
Řetězová reakce (S04E15)
2000 Andromeda (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Kletba (S04E13)
Časová smyčka (S04E06)
Odkaz Ataniků (S04E03)
další epizody (6)
1999 Hvězdná brána (TV seriál)
Nouzová situace (S03E14)
Hadova píseň (S02E18)
Černá díra (S02E16)
další epizody (4)
1998 Sedm dní (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Zpráva v láhvi (S02E07)
Montér (S01E18)
Osamění (S01E17)
1997 Dead Man's Gun (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Maranatha (S01E21)
1996 Dva (TV seriál)
Ochránce (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1994 Sokolí oko (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
1990 MacGyver (TV seriál)
Neviditelný štít (S05E17)
1989 Neon Rider (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Odpadlík (S04E18)
1987 Wiseguy (TV seriál)

Dokumentární

2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace