foto

Bo Derek

  • nar. 20.11.1956 (60 let)
    Long Beach, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bo Derek, americká herečka a modelka vlastným menom Mary Cathleen Collins, sa narodila 20. novembra 1956 v Long Beach, USA štáte Kalifornia. Má Írsko-Nemecko-Holandsko-Valónske korene. Jej otec Paul Collins bol predavačom lodí vo firme "Hobie Cat", matka Norma bola kozmetičkou. Má dve sestry Kelly a Kerry, brat Colin je basgytaristom skupiny CAMEL.

Keď sa rodičia v roku 1969 rozviedli, matka sa vydala za herca a kaskadéra Bobbyho Bassa. Po ukončení školy "Narbonne High School" v Harbor City – Kalifornia sa zoznámila s o 30 rokov starším režisérom Johnom Derekom, ktorý sa s ňou v roku 1976 oženil po rozvode s herečkou Lindou Evans.

Jej prvým filmom bol thriller "Orka zabiják" (Orca, 1977) a druhým v roku 1979 film „10”, nominovaný na cenu Zlatý Glóbus. Hrala vo filmoch rôznych žánrov, ale výrazne sa nikdy nepresadila. Stala sa viacmenej iba sexsymbolom 80. rokov.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

Filmy

2015 Žraločí tornádo 3 (TV film)
2013 Highland Park
2011 Zabiják z dálnice I-5 (TV film)
2005 Destrukce systému (TV film)
2003 Boom
Nejhledanější v Malibu
2002 Kentucky Derby, The (TV film)
Pán převleků
2001 Horror 101
Osudový zlom
Sluneční bouře
2000 Mrazivý strach
Vražda na filmovém festivalu v Cannes (TV film)
1995 Tommy Boy
1994 Osudová žena
Špatná pověst (TV film)
1992 Horká čokoláda
Sognando la California
1989 Duchové to dokáží
1984 Bolero
1981 Fantasies
Tarzan, opičí muž
1980 Sezóna proměn
1979 10
1977 Orka zabiják

TV seriály

2012 Chuck (TV seriál)
Chuck a Bo (S05E10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Poslední kapka (S10E14)
2006 Fashion House (TV seriál)
2000 Královna meče (TV seriál)
1998 Wind on Water (TV seriál)

Dokumentární

2015 I Am Chris Farley
2014 Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films
2008 Jill & Tony Curtis Story, The
2007 První rok malé pandy
Your Mommy Kills Animals
2004 Adrenaline Cowboys: 8 Seconds to Glory
Blake Edwards
The Best of 'So Graham Norton'
2003 Complicated Women (TV film)
I Love the '70s (TV seriál)
100 Greatest Sexy Moments, The
2002 RIP 2002 (TV film)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
Intimate Portrait: Linda Evans (TV film)
1999 Bo Derek: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 In Search of Tarzan with Jonathan Ross (TV film)
1997 Off the Menu: The Last Days of Chasen's
1996 Tarzan: The Legacy of Edgar Rice Burroughs (TV film)

TV pořady

2000 Dale's All Stars (TV pořad)
1996 This Week (TV pořad)
1986 Wildest West Show of the Stars, The (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace