foto

Dana Batulková

  • nar. 16.3.1958 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dana Batulková se narodila 16. 3. 1958 v Praze ve znamení Ryb. S herectvím dlouho váhala, nejprve uvažovala o studiu angličtiny, už na gymnáziu však spolupracovala s recitačním studiem Violy, pak se zkusila přihlásit na DAMU. Připravovala se sama a přijali ji na první pokus. DAMU absolvovala v roce 1981 prošla scénami na Kladně a v Mladé Boleslavi. Od roku 1997 začala působit v divadle Komedie, kde zažila pět šťastných tvůrčích let s režiséry Janem Nebeským a Michalem Dočekalem. Hostovala i na dalších pražských scénách, ztvárnila mnoho výrazných divadelních rolí.

Diváci ji znají ovšem i z filmu a televize. Milan Šteindler ji v roce 1990 obsadil do svého filmu VRAŤ SE DO HROBU. Dále ji angažovala Sabina Remundová v televizní hře MARYŠKA (2003), Viktor Preiss - LÉČBA NEKLIDEM (2004), Benjamin Tuček ji obsadil do dramatu DĚVČÁTKO (2002). Popularitu jí přinesly televizní seriály REDAKCE (2004), NÁMĚSTÍČKO (2004), HORÁKOVI (2006), HRABĚNKY (2007). Dále hrála v televizní hře NEZVĚSTNÝ(2003) ztvárnila zde ženu ve zlomovém životním období. Letos se objeví v TV seriálu COMEBACK (2008).

V posledních letech se Dana Batulková vyrovnávala s rozvodem s Davidem Prachařem, s nímž má dvě děti - Marianu a Jakuba, který je též hercem a muzikantem.

Jana "Jennyx" Chaloupková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Wedding Day
2015 Cesta do Říma
Každou vteřinu (studentský film)
Stíny proměn
2014 Hodinový manžel
2013 Čtyři dny ve skladu (studentský film)
2012 Bastardi 3
2010 Benátky
Holka 180 (studentský film)
People Involved (studentský film)
2009 Archiv (TV film)
2008 Pohádkové počasí (TV film)
2007 O dívce, která šlápla na chléb (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem (TV film)
2003 Maryška (TV film)
Nezvěstný (TV film)
Oběti: Jiný člověk (TV film)
2002 Děvčátko
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)
1998 Bedřich má psy rád (TV film)
Mimina (TV film)
1997 Trampoty pana Humbla (TV film)
Záhadná paní Savageová (TV film)
1996 Poe a vražda krásné dívky (TV film)
Strážní andělé (TV film)
1992 Ať ten kůň mlčí! (TV film)
1991 Proč pláčeš, břízo bílá (TV film)
Volavka (TV film)
1990 Jasnovidcem proti své vůli (TV film)
Maestro (TV film)
1989 Motýli (TV film)
Nedosněné sny (TV film)
Rubín má barvu krve (TV film)
Sama uprostřed noci (TV film)
Vrať se do hrobu!
1988 Kaštan pro štěstí (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
Nanečisto (TV film)
1987 Honza a tajemná Hastroška (TV film)
Já, ty, on (TV film)
Zatmění všech sluncí (TV film)
1986 Čtvrtá strana trojúhelníku (TV film)
Dotyk zla (TV film)
Návštěvní hodiny (TV film)
1985 Jamamba (TV film)
Když hraje klarinet (TV film)
Vodník v pivovaře (TV film)
1982 Od vraždy jenom krok ke lži
1981 Až já budu velká (TV film)
Víkend bez rodičů
1980 Kluci z bronzu

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Staré dluhy (E06)
Evička (E05)
další epizody (5)
Madame (TV seriál)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Spolubydlící (S03E42)
Rozchod, rozvod a zlomená srdce (S03E40)
Spousta práce (S03E32)
další epizody (11)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Láska pod psa (S02E04)
Drazí sousedé (TV seriál)
Fatální chyba (E26)
Šátek od šejka (E25)
Smím prosit? (E24)
další epizody (26)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Ohnivé dorty (S02E33)
Televizní láska (S02E22)
Všechno je jinak (S02E12)
další epizody (8)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Pohřešovaná (S01E11)
Reportérka (TV seriál)
Nad první kauzou (E01)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Budu v tvých vzpomínkách (E11)
Ve jménu otce (E07)
2014 Bastardi (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Sekretář (S04E12)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Škoda lásky (TV seriál)
Divná Bára (S02E04)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Prohra (S03E14)
Odhalení (S03E13)
Matylda (S03E12)
další epizody (45)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2011 Comeback (TV seriál)
Slepák (S02E21)
Snad to vyjde příště (S02E20)
Francouzská restaurace (S02E19)
další epizody (12)
Čapkovy kapsy (TV seriál)
Zmizení herce Bendy (E02)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Křik kormorána (S02E09)
Bejk (S02E08)
Sbohem, Káhiro (S02E07)
další epizody (9)
2009 Comeback (TV seriál)
Boží mlýny (S01E30)
Krev, pop a slzy (S01E29)
Absťák (S01E28)
další epizody (14)
2008 Comeback (TV seriál)
Heavy Christmas (S01E16)
Taneční (S01E15)
Simonina volba (S01E14)
další epizody (16)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Formule (S03E07)
Havrani (S03E06)
další epizody (4)
Hraběnky (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Náměstíčko (TV seriál)
Vánoční dárky (E08)
Máti (E05)
Redakce (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)
Hypnotizér (S02E11)
Vdavky za všechny prachy (S02E03)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1985 Třetí patro (TV seriál)
1984 Sanitka (TV seriál)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)

Dokumentární

2016 Nebojte se Internetu (TV seriál)
2010 ČT Live - Nightwork (koncert)
2006 13. komnata Květy Fialové (TV film)
2002 Spravedlnosti času... (TV film)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)

TV pořady

2014 Kdo je kdo? (TV pořad)
Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
Muži proti ženám (TV pořad)
Pomozte dětem... aneb když hvězdy nejen tančí (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
Zóna IN 5Angels (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Autoškola národa (TV pořad)
Mamba show (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Politická střelnice (TV pořad)
TýTý 2008 (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace