foto

Ray Lui

  • nar. 22.12.1956 (62 let)
    Vietnam

Biografie

Vietnamský herec Ray Lui Leung-wai se narodil 22 prosince 1956. Jeho otec byl obchodník, který se odstěhoval z Číny do Vietnamu v roce 1940.

V roce 1967 během války ve Vietnamu se malý Lui přestěhoval do Hong Kongu se svou rodinou. Později jej otec přihlásil do školního kroužku herectví. V roce 1970 začal s komparsem a drobnými rolemi v různých televizních seriálech. V roce 1987 si zahrál s Jackie Chanem ve filmu PROJEKT A 2. O dva roky později se spolupráce opakovala, tentokrát ve filmu KANTONSKÝ KMONTR. V roce 2014 se má objevit ve filmu TRANSFORMERS: ZÁNIK.

Lui má staršího bratra a má starší sestru a dva mladší bratry. Oženil se třikrát. V roce 1985 měl vztah s herečkou Kathy Chow, se kterou se oženil 9. listopadu 1988 ve Spojených státech. Avšak po pěti měsících se rozvedli. V roce 1996 se Lui oženil s Cally Kwong, ale o šest měsíců později se opět rozvedl. V lednu 2001 si vzal za ženu Yang Xiaojuan, se kterou má syna.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2019 Death Notice
Zhen san guo wu shuang
2018 Da shi xiong
The Bravest Escort Group
Tomorrow is Another Day
2014 Transformers: Zánik
2013 Guang hui sui yue
Ohnivá bouře
2011 Jian dang wei ye
2010 Die xue gu cheng
2009 Macau 1949
2008 The Pretty Women
2007 Operace Flash Point
2000 2000 A.D.
Bloody Secret
Home of a Villain
The Point of No Return
Xing
1999 Big Spender
Mi shi sen lin
1998 Jidu zhongfan
1994 Liu mang lu shi
Xi chu bawang
Zhong ji lie sha
1993 Hu xue tu long zhi hong tian xian jing
Li Luo-Fu qi an
Shang Hai huang di zhi: Sui yue feng yun
Shang Hai huang di zhi: Xiong ba tian xia
Tian tai de yue guang
Yi dai xiao xiong: San zhi qi
Yi jiu si jiu zhi jie hou ying xiong zhuan
Yi yu zhi wei lu ying xiong
Zai shi zhui hun
1992 Miu kai sup yi siu
1991 Bo hao
Du hao
Du xia II zhi Shang Hai tan du sheng
Master's Necklace
Si da jia zu zhi long hu xiong di
Ye sheng huo nu wang - Ba jie chuan qi
Zhong jian dao
1990 Chi se da feng bao
Po jian ji xian feng
1989 Chen di e
Fan lao hai tong
Kantonský kmotr
Ultra Force 2.
1988 Lie ying ji hua
1987 Project A 2
Yang gui zi
1986 Guo fu Sun Zhong Shan yu kai guo ying xiong
1985 Lian huan pao
1984 Duo qing zhong
Shi hun lao dou
1983 Cui hua zhe si
Tong xian che
Yi chu jing hun
1982 Friend guo da Band
Re lang
1981 Chai sin
Dai hung hei
Dan bo dan
Mobfix Patrol
1980 Di yi lei xing wei xian
One Step Ahead
The Informer

TV seriály

2011 Shui Hu Zhuan (TV seriál)
2009 Fu gui men (TV seriál)
2006 Qi jian xia tian shan (TV seriál)
1985 Suet san fei wu (TV seriál)
1984 Wak chu choi hong (TV seriál)

Dokumentární

2018 Lucky Year of Pig

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace