foto

Jan Martin Scharf

  • nar. 1974
    Kolín nad Rýnem, Nordrhein-Westfalen, Západní Německo

Biografie

Jan Martin Scharf (1974) je scenárista a režisér. Vzdělání získal na Newyorské filmové akademii a na mediální škole v Kolíně nad Rýnem. Studia uzavřel úspěšným snímkem Vadí nevadí (Wahrheit oder Pflicht, 2005) celovečerního formátu, který režíroval spolu s Arnem Noltingem. Zabýval se pak především scenáristikou pro TV, kde též realizoval filmy a epizody řady seriálů. Jeho posledním již samostatným dílem je hudební snímek Tanečníci z Desavy (Dessau Dancers, 2014).

Zlín Film Festival

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Die Bestatterin - Der Tod zahlt alle Schulden (TV film)
Klub červených náramků - Začátek
2018 Tatort - Weiter, immer weiter (TV film)
2017 Tatort - Alles was Sie sagen (TV film)
2011 IK1 - Turisté v nebezpečí (TV film)
2010 Ein Fall für Fingerhut (TV film)
2008 Kamioňák (TV film)
2005 Wahrheit oder Pflicht
2002 Freitagnacht

TV seriály

2019 Rampensau (TV seriál)
Väter - Allein zu Haus (TV seriál)
2016 Kobra 11 (TV seriál)
Jízda o život (S21E06)
Wilsberg (TV seriál)
In Treu und Glauben (E52)
2015 Club der roten Bänder (TV seriál)
Weinberg (TV seriál)
Friesland (TV seriál)
Familiengeheimnisse (E02)
Kobra 11 (TV seriál)
Poslední závod (S19E08)
Wilsberg (TV seriál)
Bittere Pillen (E49)
2014 Doktor Falk (TV seriál)
Nevyřízené účty (E03)
Friesland (TV seriál)
Mörderische Gezeiten (E01)
Poslední polda (TV seriál)
Chtějí si jen hrát (S05E02)
Pandořina skříňka (S05E01)
2013 IK 1 - Touristen in Gefahr (TV seriál)
Poslední polda (TV seriál)
Hon začíná (S04E01)
Wilsberg (TV seriál)
Treuetest (E38)
2012 Poslední polda (TV seriál)
Dámská jízda (S03E10)
Nebezpečná závislost (S03E05)
2011 Wilsberg (TV seriál)
Frischfleisch (E31)
2010 Poslední polda (TV seriál)
Ve stínu Feng-Shui (S01E05)
Kobra 11 (TV seriál)
Atentát (S15E01)
2009 Kobra 11 (TV seriál)
Konec světa (S14E01)
2008 Kobra 11 (TV seriál)
Na konci mládí (S13E05)
Na vlastní pěst (S13E01)
Město v ohrožení (S12E01)
2007 Kobra 11 (TV seriál)
Na život a na smrt (S11E01)
2006 Kobra 11 (TV seriál)
Tváří v tvář smrti (S10E11)
Nad propastí (S09E12)
2003 Speciální tým Kolín (TV seriál)
2001 Kobra 11 (TV seriál)
Znepřátelení bratři (S05E14)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Nackt. Das Netz vergisst nie. (TV film)
2014 Dessau Dancers
2011 IK1 - Turisté v nebezpečí (TV film)
2007 Der Baum
2005 Wahrheit oder Pflicht
2002 Freitagnacht

TV seriály

2019 Väter - Allein zu Haus (TV seriál)
2015 Weinberg (TV seriál)
2013 IK 1 - Touristen in Gefahr (TV seriál)
2010 Kobra 11 (TV seriál)
Turbo & Tacho (S15E07)
Auto budoucnosti (S15E06)
2009 Kobra 11 (TV seriál)
Nevěsta (S13E13)
Sebevražedné komando (S13E12)

Herecká filmografie

TV seriály

2008 Kobra 11 (TV seriál)
Stoprocentní ztráta (S12E06)