foto

Tove Jansson

  • nar. 9.8.1914
    Helsinky, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 27.6.2001 (86 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2017 Vánoce s mumínky - kniha
2014 Mumínci na riviéře - komiks
2010 Muumi ja punainen pyrstötähti - kniha
2008 Muumi ja vaarallinen juhannus - kniha
2005 Den stora resan - kniha
Päärooli - kniha
1996 Päärooli (TV film) - povídka
1993 Hur gick det sen? - kniha
1992 Mumínci ve filmu: Kometa se blíží - kniha
1985 Kunniallinen petkuttaja (TV film) - kniha
Nukkekaappi (TV film) - kniha
1979 Vem ska tröstä Knyttet? - kniha
1978 Mumi-troll i drugie - kniha
Mumi-troll i kometa - kniha
Mumi-troll i kometa: Put domoy - kniha

TV seriály

2019 Muumilaakso (TV seriál) - kniha
Taikatalvi (E13) - kniha
Näkymätön lapsi (E12) - kniha
Kummitustarina (E11) - kniha
další epizody (13)
1991 Tanošii Múmin ikka: Bóken nikki (TV seriál) - kniha
1990 Mumínci (TV seriál) - kniha
1979 Moomins, The (TV seriál) - kniha
1973 I mumindalen (TV seriál) - kniha

Dokumentární

2003 MTV3 Live: Unicef-konsertti - Maailman näkymätön lapsi (koncert) - povídka
1993 Matkalla Toven kanssa - kniha
1984 Tove ja meri (TV film) - kniha

TV pořady

1965 Jackanory (TV pořad) - kniha

Scenáristická filmografie

Filmy

2010 Muumi ja punainen pyrstötähti

TV seriály

1990 Mumínci (TV seriál)
1973 I mumindalen (TV seriál)

Dokumentární

1998 Haru, yksinäisten saari (TV film)

Herecká filmografie

Filmy

1993 Hur gick det sen?
1970 On monia asioita joita ei voi ymmärtää (TV film)

Dokumentární

2014 Fånge i Mumindalen - a.z.
2006 Moomin's Memories (TV film) - a.z.
2004 Tove ja Tooti Euroopassa
2003 Sininen laulu - Suomen taiteiden tarina (TV film) - a.z.
1998 Haru, yksinäisten saari (TV film) - a.z.
1993 Matkalla Toven kanssa
1988 En glimt av Tove Jansson (TV film)
1984 Tove ja meri (TV film)

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace