foto

Astrid Lindgren

  • nar. 14.11.1907
    Näs, Vimmerby, Kalmar län, Švédsko
  • zem. 28.1.2002 (94 let)
    Stockholm, Stockholms län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2002 Karkulín ze střechy - kniha
1999 Pippi i Söderhavet - kniha
1997 Kalle Blomkvist och Rasmus - kniha
Pippi Punčochatá - kniha
1996 Kalle Blomkvist - nebezpečný život detektiva - kniha
1993 Chytrá malá Lota 2 - kniha
Ronja Ryövärintytär (TV film) - kniha
1992 Chytrá malá Lota - kniha
1990 Nils Karlsson Pyssling - kniha
1989 Peter och Petra - kniha
1988 Nová dobrodružství Pippi Punčochaté - kniha
Pomněnka - kniha
1987 Mio, můj Mio - kniha
Návrat dětí z Bullerbynu - kniha
1985 Emīla nedarbi (TV film) - kniha
1984 Ronja, dcera loupežníka - kniha
1982 Pipi Dlouhá punčocha (TV film) - kniha
1980 Margyt 1 - kniha
1979 Margyt 2 - kniha
1977 Bratři Lví srdce - kniha
1976 Приключения Калле-сыщика (TV film) - kniha
1974 Nejbáječnější Karkulín na světě - kniha
1973 Emil och griseknoen - kniha
1972 Michal dělá pořádek - kniha
Semnadcatyj transatlantičeskij - kniha
1971 Emil i Lönneberga - kniha
Podezřelé prázdniny (TV film) - kniha
1970 Karlson vernulsja - kniha
Pippi na útěku - kniha
1969 Pippi dlouhá punčocha - kniha
Pippi se připravuje na Vánoce - kniha
1968 Malyš i Karlson - kniha
1967 Ztroskotání na ostrově - kniha
1960 Bara roligt i Bullerbyn - kniha
1957 Mästerdetektiven lever farligt - kniha
1956 Rasmus, Pontus och Toker - kniha
1955 Luffaren och Rasmus - kniha
1949 Pippi Långstrump - kniha

TV seriály

2001 Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt (TV seriál) - kniha
1998 Pippi Longstocking (TV seriál) - kniha
1992 Lotta på Bråkmakargatan (TV seriál) - kniha
1984 Karlsson på taket (TV seriál) - kniha
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál) - kniha
1973 Emil i Lönneberga (TV seriál) - kniha
1962 Alla vi barn i Bullerbyn (TV seriál) - kniha
1958 Shirley Temple's Storybook (TV seriál) - kniha

TV pořady

1965 Jackanory (TV pořad) - kniha

Herecká filmografie

Filmy

1973 Emil och griseknoen

Dokumentární

2014 Astrid - a.z.
2012 Palme - a.z.
1992 Astrid Lindgrens Småland

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace