foto

Martin Procházka

  • nar. 7.9.1966 (51 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Žil od dětství v dělnické rodině. Od svých čtrnácti let se aktivně věnoval hudbě. Hrál v několika hudebních formacích (DUX, David Murphy Band atd..) Nakonec ale díky hudbě objevil v sobě i herectví. To hlavně díky setkání s režisérem Pjeerem van Eckem v jednom hudebním klubu. Své komediální nadání ovšem projevoval už od dětství. Jeho kroky posléze vedly hlavně přes producentskou činnost a kino-distribuci.

Své první herecké ocenění získal při vyhlašování výsledků filmového festivalu na Film1, kde ztvárnil fiktivní postavu člena svazu ochrany autorských práv (OSA).V roce 2007 pak následovaly nabídky v hraných nezávislých filmech.

V roce 2010 ztvárnil titulní postavu v celovečerním hraném filmu BABIČKA ANEB JAK TO BYLO DOOPRAVDY. Na tomto filmu se dokonce podílel jako spoluautor scénáře, producent a distributor. Tento film získal několik ocenění, zejména v nezávislých filmových kruzích.

V současnosti se věnuje autorské filmové tvorbě.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Nebezpečná kořist
2013 Michal (amatérský film)
2012 Rváči
ZMRD (studentský film)
2009 Babička aneb Jak to bylo doopravdy

TV seriály

2017 Pěstírna (TV seriál)
Díl první: Služební cesta (E02)
2015 Pizza Boy (TV seriál)
Test věrnosti (E09)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2007 Domečku, vař!

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace