foto

Jan Hraběta

  • nar. 10.5.1940 (80 let)
    Zlín, Protektorát Čechy a Morava

Biografie

Jan Hraběta je čský herec a člen divadla Járy Cimrmana. Narodil se 10.května roku 1940 ve Zlíně. Jeho původním povoláním byl elektromechanik, ovšem už od dětství měl rád herectví.

V roce 1978 začal pracovat v divadle Járy Cimrmana jako osvětlovač a zanedlouho se stal jeho hercem. Kromě divadla hrál také v seriálech a filmech. Mezi seriály patří například HORÁKOVI, kde ztvárnil bratra hlavní postavy, Standu. Mezi filmy kde hrál patří například: VRATNÉ LAHVE, ŠVESTKA, ČERNÍ ANDĚLÉ nebo TŘI KRÁLOVÉ.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2020 Válka s mloky
2015 Cesta do Říma
2013 Křídla Vánoc
2012 Probudím se včera
2011 Autopohádky
2009 Zoufalci
2008 Bez tváře (TV film)
Fredy a Zlatovláska (TV film)
Pohádkové počasí (TV film)
2007 Vratné lahve
2006 Samota (studentský film)
2003 Městečko
Nepodepsaný knoflík (TV film)
O svatební krajce (TV film)
2002 Kožené slunce (TV film)
2001 Den dobrých skutků (TV film)
Help For You (TV film)
Vzkříšení (TV film)
Věrní abonenti (TV film)
1999 Profesor (TV film)
Sladkosti (studentský film)
1998 Jezerní královna
Trapas (TV film)
Vše pro firmu (TV film)
1997 Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
Báječná léta pod psa
Pták Ohnivák
Tenhle striptýz platím já (TV film)
1996 Dvě z policejní brašny (TV film)
Jakub a Veronika (studentský film)
Lotrando a Zubejda
1995 Byl jednou jeden polda
Fany
1994 Měsíční údolí
1993 Konec básníků v Čechách
Svatba upírů
1992 Kafka to taky neměl lehký (TV film)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
1991 Cimrman sobě (TV film)
Discopříběh 2
1990 Nemocný bílý slon
Tvrdý chleba (TV film)
Vracenky
Čarodějky z předměstí
Švédská mísa (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Divoká srdce
Vážení přátelé, ano
Čas sluhů
1988 Sedm hladových
1987 Dámská jízda (TV film)
Dům pro dva
Hauři
Když v ráji pršelo
Nejistá sezóna
Přátelé Bermudského trojúhelníku
1986 Antonyho šance
Krajina s nábytkem
1985 Dobré světlo
Jako jed
Podfuk
Vesničko má středisková
1984 Co je vám, doktore?
Rozpuštěný a vypuštěný
1983 Jára Cimrman ležící, spící
1980 Postřižiny
Trhák
Vrchní, prchni!

TV seriály

2019 Krejzovi (TV seriál)
Každý svého štěstí strůjcem (S01E51)
2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Nechuť, pachuť a chuť (S05E21)
Kriminálník (S05E18)
2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Ukradený hotel (S04E33)
Bomba nevybuchla! (S04E31)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Vytříděný odpad (S01E08)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Pražák (S01E01)
Policie Modrava (TV seriál)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
2013 Nejlepší trapasy (TV seriál)
Špačkovi v síti času (TV seriál)
Na útěku (E10)
2012 Obchoďák (TV seriál)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Dovolená (S03E02)
Na rozcestí (S03E01)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Svatba (S02E09)
2009 Poste restante (TV seriál)
Láska na dobírku (E04)
Vyprávěj (TV seriál)
Velikonoce (S01E14)
21. srpen (S01E07)
2007 Trapasy (TV seriál)
Horákovi (TV seriál)
Nepodceňuj sílu pakoně (S02E17)
Zpátky do školy (S02E16)
Mnoho povyku pro nic (S02E15)
další epizody (23)
2006 Horákovi (TV seriál)
Šestý smysl (S01E16)
Maminka (S01E15)
Strýček z Ameriky (S01E14)
další epizody (16)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Všechno je jinak (E13)
Náměstíčko (TV seriál)
Stěhování (E10)
Poklad (E07)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
Černí andělé (TV seriál)
Help for you (E07)
Šípková Růženka (TV seriál)
Pohádka začíná aneb kletba (E01)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
To jsem z toho jelen (TV seriál)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
In dubio pro reo (E02)
Tři králové (TV seriál)
Nosiči vody (E02)
Depeše pro Londýn (E01)
Život na zámku (TV seriál)
Zkouška (S02E15)
Podnikatel (S02E14)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
Hospoda (TV seriál)
Stávka (S01E20)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (5)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Sázka (E02)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Pes (S03E03)
1991 Pražský student (TV seriál)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Přepadení (E05)
1988 Druhý dech (TV seriál)

Dokumentární

2000 Záskok aneb Cimrman v Národním divadle (TV film)
1996 A znovu Žebrácká opera

Divadelní záznam

2017 Psaní do nebe (divadelní záznam)
2010 České nebe: Cimrmanův dramatický kšaft (divadelní záznam)
2007 40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hry (divadelní záznam)
2006 Cimrman v říši hudby (divadelní záznam)
Dlouhý, široký a krátkozraký (divadelní záznam)
1997 Akt (divadelní záznam)
Lijavec (divadelní záznam)
Němý Bobeš aneb Český Tarzan (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Hodinový manžel (TV pořad)
Komici na jedničku (TV pořad)
2009 Služby v našich službách (TV pořad)
1997 Cimrmani (TV pořad)
1988 Hodina zpěvu (TV pořad)

Fanoušci tvůrce