foto

Laeta Kalogridis

  • nar. 30.8.1965 (52 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Laeta Elizabeth Kalogridis (narodená 20. augusta 1965) je scenáristka a producentka. Je absolventkou Davidson College v Davidsone a University of Texas v Austrine. Navštevovala tiež prestížnu filmovú školu UCLA. Napísala scenáre k snímkam Alexander Veľký (2004), Nočná hliadka (2004), Cesta bojovníka (2007) a Prekliaty ostrov (2010).

Pôsobila ako výkonný producent pri televíznych seriáloch Birds of Prey (2002) a Bionic Woman (2007). Jej meno zaznelo v súvislosti s napísaním scenára k filmu Terminator 5 (2015) a k večne odkladanému Battle Angel (2017).

Domino "kacer4" Bíro

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 The Dive
2018 Alita: Bojový Anděl
2015 Terminator Genisys
2010 Prokletý ostrov
2007 Cesta bojovníka
2004 Alexander Veliký
Noční hlídka

TV seriály

2018 Altered Carbon (TV seriál)
2007 Bionická žena (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace