foto

Laeta Kalogridis

  • nar. 30.8.1965 (54 let)

Biografie

Laeta Elizabeth Kalogridis (narodená 20. augusta 1965) je scenáristka a producentka. Je absolventkou Davidson College v Davidsone a University of Texas v Austrine. Navštevovala tiež prestížnu filmovú školu UCLA. Napísala scenáre k snímkam Alexander Veľký (2004), Nočná hliadka (2004), Cesta bojovníka (2007) a Prekliaty ostrov (2010).

Pôsobila ako výkonný producent pri televíznych seriáloch Birds of Prey (2002) a Bionic Woman (2007). Jej meno zaznelo v súvislosti s napísaním scenára k filmu Terminator 5 (2015) a k večne odkladanému Battle Angel (2017).

Domino "kacer4" Bíro

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 The Dive
2019 Alita: Bojový Anděl
2015 Terminator Genisys
2010 Prokletý ostrov
2007 Cesta bojovníka
2004 Alexander Veliký
Noční hlídka

TV seriály

2020 Půjčovna masa (TV seriál)
Zjevení dámy (S02E01)
2018 Půjčovna masa (TV seriál)
Zabijáci (S01E10)
Z minulosti (S01E01)
2007 Bionická žena (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)

Producentská filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Půjčovna masa (TV seriál)
Polámaní andělé (S02E08)
Nebezpečný experiment (S02E07)
Pohřběte mě za mrtva (S02E06)
další epizody (8)
2018 Půjčovna masa (TV seriál)
Zabijáci (S01E10)
Běsnění v nebi (S01E09)
V osidlech noci (S01E08)
další epizody (10)
2002 Birds of Prey (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce