foto

Mary Beth Hughes

  • nar. 13.11.1919
    Alton, Illinois, USA
  • zem. 27.8.1995 (75 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se jako Mary Elizabeth Hughes v městě Alton ve státě Illinois. Její rodiče se rozvedli v roce 1923, matka poté s dcerou přesídlila do Washingtonu. Mary se začala na divadelních prknech objevovat už jako dítě. Během školního představení na počátku 30. let zaujal její výkon majitele divadelní společnosti Clifforda Browna, který jí nabídl roli ve hře ALICE IN WONDERLAND, se kterou jeho společnost vyrážela na turné. Během turné s Brownovoou společností dostala nabídku na smlouvu od hledače talentů z Gaumont-British Studios, ale odmítla ji, protože chtěla nejprve dokončit školu.

Po ukočení střední školy v roce 1937 vystupovala s Brownovou divadelní společností do léta následujícího roku, kdy přesídlila do Los Angeles ve snaze začít filmovou kariéru. Když se jí půl roku nedařilo sehnat žádnou roli, začaly s matkou plánovat návrat zpět do Washingtonu. V té době naštěstí potkala Mary agenta Wallyho Rosse, který ji seznámil s agentem jménem Johnny Hyde, který pracovala pro talentovou agenturu Willliama Morrise. Ten jí zařídil smlouvu se společností MGM a v roce 1931 získala první malou roličku ve snímku BROADWAY SERENADE. V roce 1939 se obejvila v malých rolích několika dalších filmů jako THE WOMEN, DANCING CO-ED nebo FAST AND FURIOUS. V roce 1940 jí nabídla smlouvu společnost 20th Century Fox a ještě téhož roku získala hlavní ženskou roli Sylvie Manners v dramatu THE GREAT PROFILE, kde byl jejím hereckým partnerem John Barrymore. Tuto roli označila později Mary za jednu ze svých nejoblíbenějších. V roce 1942 se objevila v menší roli v muzikálu ORCHESTRA WIVES, o rok později získala hlavní ženskou roli Rose ve westernovém krimidramtu JÍZDA DO OX–BOW.

Smlouvu, která vypršela v roce 1943, už společnost Fox neobnovila, ale Mary pokračovala v herecké práci díky další smlouvě se společností Universal Pictures. V 50. letech už se objevovala především v televizních seriálech. V roce 1961 odešla do hereckého důchodu a začala pracovat jako sekretářka v ambulnaci plastického chirurga. V 70. letech si poté otevřela kosmetický salon a obchod ve městě Canoga Park v Kalifornii. Toto podnikání ukončila na konci 80. let a do roku 1991 pracovala v telemarketingu.

V roce 1940 navázala Mary vztah s hercem Robertem Stackem, kteý trval jeden rok. V roce 1943 se pak provdala za herce Teda Northa, se který měla syna Donalda. Manželé se ale v roce 1947 rozvedli. V roce 1948 se provdala podruhé, tentokrát za herce a zpěváka Davida Streeta. I toto manželství ale skončilo v roce 1956 rozvodem. Potřetí a naposledy se provdala v roce 1973, kdy si vzala svého manažera Nicka Stewarta, ale ani do třetice to nevyšlo a manželství zkrachovalo o čtyři roky později. Mary zemřela v srpnu roku 1995 ve věku 75 let v kalifornském Los Angeles.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1976 Tanya
1974 Working Girls, The
1971 How's Your Love Life?
The Blue Hour
1957 Gun Battle at Monterey
1955 Dig That Uranium
Las Vegas Shakedown
1954 Highway Dragnet
Loophole
1951 Close to My Heart
Passage West
1950 Holiday Rhythm
Mladík s trumpetou
1949 El Paso
Grand Canyon
Riders In the Sky
Rimfire
Square Dance Jubilee
The Devil's Henchmen
1948 Caged Fury
Inner Sanctum
Joe Palooka in Winner Take All
Last of the Wild Horses
The Return of Wildfire
Waterfront at Midnight
1945 Rockin' in the Rockies
The Great Flamarion
The Lady Confesses
1944 I Accuse My Parents
Men on Her Mind
Take It Big
Timber Queen
1943 Follow the Band
Good Morning, Judge
Jízda do Ox-Bow
Melody Parade
Never a Dull Moment
1942 Blue, White and Perfect
Manželky orchestru
Over My Dead Body
The Night Before the Divorce
1941 Charlie Chan in Rio
Design for Scandal
Dressed to Kill
Ride on Vaquero
Sleepers West
The Cowboy and the Blonde
The Great American Broadcast
1940 Four Sons
Free, Blonde and 21
Lucky Cisco Kid
Star Dust
The Great Profile
1939 Bridal Suite
Broadway Serenade
Dancing Co-Ed
Fast and Furious
Mimo zákon
The Covered Trailer
The Kid from Texas
The Women
These Glamour Girls

TV seriály

1959 Dennis, postrach okolí (TV seriál)
Rawhide (TV seriál)
The Deputy (TV seriál)
1958 Buckskin (TV seriál)
Frontier Doctor (TV seriál)
Pursuit (TV seriál)
Wanted: Dead or Alive (TV seriál)
1957 Colt .45 (TV seriál)
The Eve Arden Show (TV seriál)
The Thin Man (TV seriál)
1956 Playhouse 90 (TV seriál)
1955 Front Row Center (TV seriál)
Matinee Theatre (TV seriál)
The Eddie Cantor Comedy Theater (TV seriál)
1954 Climax! (TV seriál)
December Bride (TV seriál)
Duffy's Tavern (TV seriál)
Public Defender (TV seriál)
The Adventures of Rin Tin Tin (TV seriál)
The Lone Wolf (TV seriál)
1953 The Man Behind the Badge (TV seriál)
1952 My Hero (TV seriál)
Steve Randall (TV seriál)
The Abbott and Costello Show (TV seriál)
The Ford Television Theatre (TV seriál)
1951 Dragnet (TV seriál)
1950 Big Town (TV seriál)
Racket Squad (TV seriál)
The Adventures of Ellery Queen (TV seriál)
1949 Fireside Theatre (TV seriál)
1948 Studio One (TV seriál)
The Philco Television Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

1943 Sucker Bait
1941 Meet the Stars #4: Variety Reel #2
1940 Meet the Stars #1: Chinese Garden Festival

TV pořady

1964 The Hollywood Palace (TV pořad)
1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace