foto

Nicki Minaj

  • nar. 8.12.1982 (37 let)
    St. James, Trinidad a Tobago

Biografie

Onika Tanya Maraj, známa profesionálne ako Nicki Minaj, je americká rapperka, speváčka, skladateľka a najnovšie aj herečka. Narodila sa v Saint James, Trinidad a Tobago, a vyrástla v južnej Jamaice, Queens, New York.

Ako malé dieťa žila so svojimi súrodencami s babičkou v Saint James. Jej matka, ktorá sa presťahovala do Bronxu v New Yorku, ju neskôr vzala so sebou. Nicki Minaj bola úspešne prijatá na LaGuardia High School na Manhattane, ktorá sa zameriava na vizuálne a divadelné umenie. Po promóciách sa Nicki Minaj chcela stať herečkou a bola obsadená v hre na Broadwayi – In Case You Forget, v roku 2001. Keď sa jej nedarilo v hereckej kariére vzlietnuť, vo veku 19 rokov pracovala ako servírka v Red Lobster v Bronxe, ale bola vyhodená za nezdvorilosť k zákazníkom. Neskôr bola vyhodená z "najmenej pätnástich pracovných miest" z podobných dôvodov. Pracovala aj ako administratívna pracovníčka v oblasti služieb zákazníkom a ako office manager pre obchodné oddelenie Wall Street.

Neskôr Nicki Minaj získala pozornosť verejnosti po uvoľnení troch mixtapov v rokoch 2007 – 2009. Jej prvý a druhý štúdiový album, Pink Friday (2010) a Pink Friday: Roman Reloaded (2012), skončili ako číslo jeden v US Billboard 200. Album The Pinkprint (2014) skončil ako číslo dva v Hot 100. Nicki Minaj debutovala v roku 2012 v animovanom filme Doba ľadová: Kontinentálny drift a mala tiež menšiu úlohu vo filme The Other Woman (2014). V roku 2013 účinkovala ako porotkyňa v dvanástej sérii American Idol. Nicki Minaj bola prvá ženská umelkyňa zaradená na MTV's Annual Hottest MC List a bola označená za "najvplyvnejšiu ženskú rapperku všetkých čias". Na začiatku svojej kariéry bola známa svojimi farebnými kostýmami a parochňami. Nicki Minaj sa objavila v reklamách na Adidas, MAC Cosmetics a Pepsi. Získala desať nominácií na cenu Grammy a získala šesť American Music Awards, desať BET Awards, tri MTV Video Music Awards, a štyri Billboard Music Award.

V poslednom čase ju opäť začíname vídavať v menších hereckých úlohách.

luksharas

Herecká filmografie

Filmy

2019 Angry Birds ve filmu 2
2017 Double Dutchess: Seeing Double, the Visual Experience
2016 Holičství 3: Nový sestřih
2014 Jedna za všechny
2012 Doba ledová 4: Země v pohybu

TV seriály

2013 Steven Universe (TV seriál)
2012 Cleveland show (TV seriál)
Menace II Secret Society (S04E02)

Dokumentární

2013 Justin Bieber's Believe
2011 Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour (koncert)
2010 Nicki Minaj (TV film)
2009 The Carter

Hudební videoklipy

2019 Avril Lavigne feat. Nicki Minaj - Dumb Blonde (Lyric Video) (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Nicki Minaj, G-Eazy - Wobble Up (hudební videoklip)
Karol G, Nicki Minaj - Tusa (hudební videoklip)
Megan Thee Stallion ft. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign - Hot Girl Summer (hudební videoklip)
Mike WiLL Made-It, A$AP Rocky, A$AP Ferg, Nicki Minaj - Runnin (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Hard White (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Megatron (hudební videoklip)
2018 6ix9ine, Nicki Minaj, Murda Beatz - FEFE (hudební videoklip)
Ariana Grande Feat. Nicki Minaj - The Light Is Coming (hudební videoklip)
BTS feat. Nicki Minaj - Idol (hudební videoklip)
Jason Derulo & David Guetta Feat. Nicki Minaj & Willy William - Goodbye (hudební videoklip)
Little Mix ft. Nicki Minaj - Woman Like Me (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Barbie Dreams (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Barbie Tingz (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Chun-Li (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Ganja Burn (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Ariana Grande - Bed (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Lil Wayne - Good Form (hudební videoklip)
Quality Control feat. Quavo, Nicki Minaj - She For Keeps (hudební videoklip)
Tyga ft. Nicki Minaj - Dip (hudební videoklip)
YG feat. 2 Chainz, Big Sean, Nicki Minaj - Big Bank (hudební videoklip)
Young Thug feat. Nicki Minaj - Anybody (hudební videoklip)
2017 DNCE feat. Nicki Minaj - Kissing Strangers (hudební videoklip)
David Guetta feat. Nicki Minaj & Lil Wayne - Light My Body Up (hudební videoklip)
Farruko, Nicki Minaj, Travis Scott feat. Bad Bunny, Rvssian - Krippy Kush (Remix) (hudební videoklip)
Fergie feat. Nicki Minaj - You Already Know (hudební videoklip)
Future feat. Nicki Minaj - You Da Baddest (hudební videoklip)
Gucci Mane feat. Nicki Minaj - Make Love (hudební videoklip)
Jason Derulo feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign - Swalla (hudební videoklip)
Katy Perry - Swish Swish (Lyric Video) (hudební videoklip)
Katy Perry feat. Nicki Minaj - Swish Swish (hudební videoklip)
Lil Uzi Vert feat. Nicki Minaj - The Way Life Goes Remix (hudební videoklip)
Major Lazer feat. PARTYNEXTDOOR & Nicki Minaj - Run Up (hudební videoklip)
Migos feat. Nicki Minaj, Cardi B - MotorSport (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Regret In Your Tears (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Drake & Lil Wayne - No Frauds (hudební videoklip)
Yo Gotti feat. Nicki Minaj - Rake It Up (hudební videoklip)
2016 Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side (hudební videoklip)
Bebe Rexha feat. Nicki Minaj - No Broken Hearts (hudební videoklip)
DJ Khaled feat. Nicki Minaj, Chris Brown, August Alsina, Jeremih, Future, Rick Ross - Do You Mind (hudební videoklip)
Meek Mill - The Trillest (hudební videoklip)
2015 David Guetta feat. Nicki Minaj, Afrojack & Bebe Rexha - Hey Mama (hudební videoklip)
Madonna - Bitch I'm Madonna (Sander Kleinenberg Remix) ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Meek Mill feat. Nicki Minaj & Chris Brown - All Eyes On You (hudební videoklip)
Nicki Minaj - The Night Is Still Young (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Beyoncé - Feeling Myself (hudební videoklip)
Rae Sremmurd feat. Nicki Minaj, Young Thug - Throw Sum Mo (hudební videoklip)
Robin Thicke feat. Nicki Minaj - Back Together (hudební videoklip)
2014 August Alsina feat. Nicki Minaj - No Love (hudební videoklip)
Beyoncé feat. Nicki Minaj - Flawless (Remix) (hudební videoklip)
Cam'ron feat. Nicki Minaj, Yummy - So Bad (hudební videoklip)
Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj - Bang Bang (hudební videoklip)
Juicy J feat. Nicki Minaj, Lil Bibby, Young Thug - Low (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Anaconda (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Lookin Ass Nigga (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Pills N Potions (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne, Chris Brown - Only (hudební videoklip)
Pinkprint Movie, The (hudební videoklip)
Trey Songz feat. Nicki Minaj - Touchin, Lovin (hudební videoklip)
Usher ft. Nicki Minaj - She Came To Give It To You (hudební videoklip)
YG feat. Lil Wayne, Rich Homie Quan, Meek Mill, Nicki Minaj - My Nigga (Remix) (hudební videoklip)
Young Money - Senile (hudební videoklip)
2013 Busta Rhymes feat. Nicki Minaj - #Twerk It (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Nicki Minaj - Love More (hudební videoklip)
Ciara feat. Nicki Minaj - I'm Out (hudební videoklip)
DJ Khaled feat. Nicki Minaj, Future, Rick Ross - I Wanna Be With You (hudební videoklip)
French Montana feat. Nicki Minaj - Freaks (hudební videoklip)
Mario feat. Nicki Minaj - Somebody Else (hudební videoklip)
Mavado feat. Nicki Minaj - Give It All To Me (hudební videoklip)
Meek Mill feat. Nicki Minaj, French Montana & Fabolous - I B On Dat (hudební videoklip)
Nelly feat. Nicki Minaj, Pharrell Williams - Get Like Me (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Up In Flames (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Lil Wayne - High School (hudební videoklip)
Rich Gang - Tapout (hudební videoklip)
Wale feat. Nicki Minaj & Juicy J - Clappers (hudební videoklip)
2012 2 Chainz feat. Nicki Minaj - I Luv Dem Strippers (hudební videoklip)
Alicia Keys feat. Nicki Minaj - Girl on Fire (Inferno Remix) (hudební videoklip)
B.o.B feat. Nicki Minaj: Out of My Mind (hudební videoklip)
DJ Khaled feat, Chris Brown, Rick Ross, Nicki Minaj, Lil Wayne - Take It to the Head (hudební videoklip)
David Guetta feat. Nicki Minaj - Turn Me On (hudební videoklip)
Justin Bieber feat. Nicki Minaj - Beauty And A Beat (hudební videoklip)
Madonna feat. M.I.A. and Nicki Minaj - Give Me All Your Luvin' (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Come On A Cone (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Freedom (hudební videoklip)
Nicki Minaj - I Am Your Leader (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Pound The Alarm (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Stupid Hoe (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Va Va Voom (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. 2 Chainz - Beez In The Trap (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Chris Brown - Right By My Side (Explicit) (hudební videoklip)
Nicki Minaj, Cassie - The Boys (hudební videoklip)
Nicki Minaj: Starships (hudební videoklip)
Waka Flocka Flame feat. Nicki Minaj, Tyga & Flo Rida - Get Low (hudební videoklip)
2011 Big Sean feat. Nicki Minaj - Dance (A$$) Remix (hudební videoklip)
Birdman feat. Nicki Minaj, Lil Wayne - Y.U. MAD (hudební videoklip)
David Guetta Feat. Flo Rida and Nicki Minaj - Where Them Girls At (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Did It On Em (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Super Bass (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Rihanna - Fly (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Drake - Moment 4 Life (hudební videoklip)
The Lonely Island feat. Nicki Minaj & John Waters - The Creep (hudební videoklip)
Willow feat. Nicki Minaj - Fireball (hudební videoklip)
2010 DJ Khaled feat. T-Pain, Rick Ross, Busta Rhymes, Diddy, Nicki Minaj, Fabolous, Jadakiss, Fat Joe & Swizz Beatz - All I Do Is Win (Remix) (hudební videoklip)
Diddy - Dirty Money feat. Rick Ross, Nicki Minaj - Hello Good Morning (Remix) (hudební videoklip)
Jay Sean feat. Nicki Minaj - 2012 (It Ain't The End) (hudební videoklip)
Kanye West feat. Jay-Z, Rick Ross, Bon Iver, Nicki Minaj - Monster (hudební videoklip)
Keyshia Cole feat. Nicki Minaj - I Ain't Thru (hudební videoklip)
Lil Wayne - I'm Single (hudební videoklip)
Ludacris feat. Nicki Minaj - My Chick Bad (hudební videoklip)
Mariah Carey feat. Nicki Minaj - Up Out My Face (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Right Thru Me (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Your Love (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Lil Wayne - Knockout (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Sean Garrett - Massive Attack (hudební videoklip)
Sean Garrett feat. Nicki Minaj - Get It All (hudební videoklip)
Sean Kingston feat. Nicki Minaj - Letting Go (Dutty Love) (hudební videoklip)
Trey Songz - feat. Nicki Minaj: Bottoms Up (hudební videoklip)
Usher feat. Nicki Minaj - Lil Freak (hudební videoklip)
Will. I. Am feat. Nicki Minaj - Check It Out (hudební videoklip)
Young Money - Roger That (hudební videoklip)
2009 Gucci Mane feat. Usher - Spotlight (hudební videoklip)
Gucci Mane feat. Yung Ralph & Yo Gotti - Bricks (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Itty Bitty Piggy (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Lil Wayne - Go Hard (hudební videoklip)
Yo Gotti feat. Gucci Mane, Trina & Nicki Minaj - 5 Star Bitch (Remix) (hudební videoklip)
Young Money feat. Lloyd - Bed Rock (hudební videoklip)
2008 Lil Wayne feat. T-Pain - Got Money (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Dead Wrong (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Lil Wayne - Higher Than a Kite (hudební videoklip)
OJ da Juiceman feat. Gucci Mane - Make tha Trap Say Aye (hudební videoklip)
Ru Spits - Drop da Beat (hudební videoklip)
2007 Nicki Minaj - Click Clack (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Jump Off '07 (hudební videoklip)
Nicki Minaj - N.I.G.G.A.S (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Warning (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Wuchoo Know (hudební videoklip)
2004 Park Slope feat. Hoodstarz - La Dee Da Dee (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2018 2018 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2017 2017 Billboard Music Awards (TV pořad)
2017 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 2015 American Music Awards (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV EMA (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
BET Awards 2015 (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nicki Minaj: My Time Again (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Dave Skylark's Very Special VMA Special (TV pořad)
Devět dní a nocí Nicki Minaj (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
2012 2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
BET Awards 2012 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2010 (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
The Mo'Nique Show (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 Amerika hledá topmodelku (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Módní policie (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Saturday Night Live (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2019 Avril Lavigne feat. Nicki Minaj - Dumb Blonde (Lyric Video) (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Hard White (hudební videoklip)
2018 Ariana Grande Feat. Nicki Minaj - The Light Is Coming (hudební videoklip)
Jason Derulo & David Guetta Feat. Nicki Minaj & Willy William - Goodbye (hudební videoklip)
Little Mix ft. Nicki Minaj - Woman Like Me (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Barbie Dreams (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Barbie Tingz (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Chun-Li (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Ariana Grande - Bed (hudební videoklip)
2017 DNCE feat. Nicki Minaj - Kissing Strangers (hudební videoklip)
Jason Derulo feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign - Swalla (hudební videoklip)
Katy Perry feat. Nicki Minaj - Swish Swish (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Drake & Lil Wayne - No Frauds (hudební videoklip)
2016 Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side (hudební videoklip)
Bebe Rexha feat. Nicki Minaj - No Broken Hearts (hudební videoklip)
2015 David Guetta feat. Nicki Minaj, Afrojack & Bebe Rexha - Hey Mama (hudební videoklip)
Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Meek Mill feat. Nicki Minaj & Chris Brown - All Eyes On You (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Beyoncé - Feeling Myself (hudební videoklip)
2014 Beyoncé feat. Nicki Minaj - Flawless (Remix) (hudební videoklip)
Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj - Bang Bang (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Anaconda (hudební videoklip)
2012 B.o.B feat. Nicki Minaj: Out of My Mind (hudební videoklip)
Justin Bieber feat. Nicki Minaj - Beauty And A Beat (hudební videoklip)
Madonna feat. M.I.A. and Nicki Minaj - Give Me All Your Luvin' (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Pound The Alarm (hudební videoklip)
2011 David Guetta Feat. Flo Rida and Nicki Minaj - Where Them Girls At (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Rihanna - Fly (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2019 Nicki Minaj - Hard White (hudební videoklip)
2018 BTS feat. Nicki Minaj - Idol (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Barbie Tingz (hudební videoklip)
2017 DNCE feat. Nicki Minaj - Kissing Strangers (hudební videoklip)
David Guetta feat. Nicki Minaj & Lil Wayne - Light My Body Up (hudební videoklip)
Jason Derulo feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign - Swalla (hudební videoklip)
Katy Perry - Swish Swish (Lyric Video) (hudební videoklip)
Katy Perry feat. Nicki Minaj - Swish Swish (hudební videoklip)
Major Lazer feat. PARTYNEXTDOOR & Nicki Minaj - Run Up (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Regret In Your Tears (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Drake & Lil Wayne - No Frauds (hudební videoklip)
Yo Gotti feat. Nicki Minaj - Rake It Up (hudební videoklip)
2016 Ariana Grande feat. Nicki Minaj - Side To Side (hudební videoklip)
Bebe Rexha feat. Nicki Minaj - No Broken Hearts (hudební videoklip)
2015 David Guetta feat. Nicki Minaj, Afrojack & Bebe Rexha - Hey Mama (hudební videoklip)
Rae Sremmurd feat. Nicki Minaj, Young Thug - Throw Sum Mo (hudební videoklip)
2014 Nicki Minaj - Pills N Potions (hudební videoklip)
Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne, Chris Brown - Only (hudební videoklip)
Trey Songz feat. Nicki Minaj - Touchin, Lovin (hudební videoklip)
2012 B.o.B feat. Nicki Minaj: Out of My Mind (hudební videoklip)
David Guetta feat. Nicki Minaj - Turn Me On (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Pound The Alarm (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Stupid Hoe (hudební videoklip)
Nicki Minaj: Starships (hudební videoklip)
2011 David Guetta Feat. Flo Rida and Nicki Minaj - Where Them Girls At (hudební videoklip)
Nicki Minaj - Super Bass (hudební videoklip)
2010 Kanye West feat. Jay-Z, Rick Ross, Bon Iver, Nicki Minaj - Monster (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Lil Wayne - Knockout (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2018 Nicki Minaj - Barbie Dreams (hudební videoklip)
Nicki Minaj feat. Ariana Grande - Bed (hudební videoklip)
2014 Pinkprint Movie, The (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce