foto

Marie Avgeropoulos

  • nar. 17.6.1986 (31 let)
    Thunder Bay, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Řecko-kanadská herečka Marie Avgeropoulos se narodila 17.června 1986 v Thunder Bay, Ontario v Kanadě. Vyrůstala ve svém rodném městě v krásné divočině podél břehu Hořejšího jezera, díky čemuž vznikla její vášeň pro rybaření, lov a táboření. Mezi její další koníčky patří hra na bicí a jízda na motorce. Avgeropoulos dva roky studovala multimediální žurnalistiku na Confederation College v Thunder Bay. Poté odjela na trip do Evropy jen s batohem na zádech. Během cestování po Evropě si urovnala své myšlenky a rozhodla se pro přesun na západ do Vancouveru, srdce filmové a televizní produkce v Kanadě a splnit si svůj sen stát herečkou. Avgeropoulos prodělala svůj herecký debut jako hostující herečka v epizodě televizního seriálového hitu LOVCI DUCHŮ. Průlom nastal díky natáčení reklam na oblečení, ve kterých si Marie všiml režisér Chris Columbus (Harry Potter, Sám doma atd.), který ji obsadil do hlavní vedlejší role v jeho teenagerském středoškolském filmu MILUJI TĚ, BETH COOPEROVÁ.

Po roce, během kterého se objevila jen v malých epizodních rolích v televizních seriálech jako ROTA a HRANICE NEMOŽNÉHO, si zahrála dospívající dívku v akčním filmu DCERA JAKO RUKOJMÍ po boku herce Erica Robertse a bývalého profesionálního wrestlera Steva Austina. Její další filmová role přišla spolu se Sethem Rogenem a Josephem Gordon-Levittem v komediálním dramatu 50/50. Poté se sebrala a na svém motocyklu Harley-Davidson odjela do „Města Andělů".

Avgeropoulos si zahrála hlavní role v pár televizních filmech a seriálech. Dále jsme jí mohli vidět ve filmech WALKING THE HALLS nebo FUGITIVE AT 17 a seriálech jako 90210 nebo CULT.

Nyní hraje hlavní roli v úspěšném seriálu The 100.

Miro_CZ

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dead Rising: Endgame
Pozoruhodný život
2015 Isolation
Numb
Tracers
2012 Fugitive at 17 (TV film)
Walking the Halls
2011 50/50
2010 Dcera jako rukojmí
Kouřová clona (TV film)
Percy Jackson: Zloděj blesku
2009 Dívčí války (TV film)
Miluji tě, Beth Cooperová

TV seriály

2017 The 100 (TV seriál)
Praimfaya (S04E13)
The Chosen (S04E12)
The Other Side (S04E11)
další epizody (12)
2016 The 100 (TV seriál)
Perverse Instantiation: Part Two (S03E16)
Perverse Instantiation: Part One (S03E15)
Red Sky at Morning (S03E14)
další epizody (16)
2014 The 100 (TV seriál)
Blood Must Have Blood: Part 2 (S02E16)
Bodyguard of Lies (S02E14)
Resurrection (S02E13)
další epizody (28)
2013 Cult (TV seriál)
2012 Joudové (TV seriál)
2011 Heuréka – město divů (TV seriál)
Repríza (S04E12)
2010 Hiccups (TV seriál)
Lidský terč (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Bílý tulipán (S02E18)
Olivie. V laborce. S revolverem (S02E17)
2009 Ostrov smrti (TV seriál)
Rota (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
After School Special (S04E13)
2008 Hlídka (TV seriál)
90210: Nová generace (TV seriál)

TV pořady

2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace