foto

Danuta Stenka

  • nar. 10.10.1961 (57 let)
    Sierakowice, Pomorskie, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudovala herectví při divadle Wybrzeże v Gdaňsku a v tomto divadle také debutovala jako divadelní herečka. Později pracovala mj. v divadlech Teatr Współczesny ve Štětíně a Teatr Nowy v Poznani. Od roku 1991 spolupracuje zejména s varšavskými divadelními scénami, kde je úspěšná především jako spolupracovnice Krzysztofa Warlikowského a Grzegorze Jarzyny.

Ve světě filmu se prosadila díky roli v dramatu Mariusze Trelińského Něžná z roku 1995. Cenu Orel získala dvakrát – za role ve filmu Jerzyho Antczaka Chopin: Touha po lásce a v Katyni Andrzeje Wajdy. Herečka spojovaná s náročným repertoárem si získala sympatie veřejnosti díky roli Judity ve velmi populární romantické komedii Už nikdy!.

Ani dnes, jako velká hvězda polského filmu, nepřestává být hledající herečkou. Pravidelně vystupuje v mezinárodních koprodukcích, seriálech pro náročného diváka a ve filmech mladých autorů.

Kino na hranici

Herecká filmografie

Filmy

2018 Planeta singli 2
Wilkolak
2017 Noc plná zázraků 3
Smíření
Umění milování
2016 Planeta single
Satan přikázal tančit
2015 Chemo
Polizeiruf 110 - Grenzgänger (TV film)
2014 Kameny na pevnost
2013 Matka (studentský film)
2012 Nad życie
2011 Daas
Uwikłanie
2010 Ciacho
Konec Roberta Mitchuma
2009 Idealny facet dla mojej dziewczyny
Randka w ciemno
The Courageous Heart of Irena Sendler (TV film)
2008 Janek
Jeszcze raz
Lejdis
2007 Katyň
Ryś
2006 Bezmiar sprawiedliwości
Tylko mnie kochaj
2005 Milenci z Marony
Pitbull
2004 Už nikdy!
2002 Chopin: Touha po lásce
Wszyscy swieci (TV film)
2001 Homme des foules, L'
Quo Vadis
2000 Poslední mise
Purimový zázrak (TV film)
1997 Cudze szczęście
Nocne Graffiti
Odwiedz mnie we snie
Szczęśliwego Nowego Jorku
Łóżko Wierszynina
1995 Gnoje
Něžná
Provokatér
1992 Sprawa kobiet (TV film)
1991 Rozmowy o milosci (TV film)

TV seriály

2017 Wojenne dziewczyny (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
2012 Lekarze (TV seriál)
2011 Instynkt (TV seriál)
2010 1920. Wojna i miłość (TV seriál)
2008 39 i pół (TV seriál)
Czas honoru (TV seriál)
2007 Odwróceni (TV seriál)
Tajemství šifrovací věže (TV seriál)
2006 Pogoda na piątek (TV seriál)
2005 Boża podszewka II (TV seriál)
Niania (TV seriál)
2003 Magiczne drzewo (TV seriál)
2000 Twarze i maski (TV seriál)
1999 Na dobre i na złe (TV seriál)
1998 Ekstradycja 3 (TV seriál)
1997 Boża podszewka (TV seriál)
1992 Police Secrets (TV seriál)
1988 Crimen (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2013 Dream to Fly - vyp.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace