foto

Rudi Rosenberg

  • nar. 6.8.1979 (41 let)

Biografie

Rudi Rosenberg (1979) je francouzský filmový scenárista, režisér a herec. Ztvárnil desítky filmových i seriálových rolí. Studoval na mezinárodní filmové škole EICAR v Paříži, kterou úspěšně absolvoval krátkým snímkem Třináctiletý (13 ans, 2008). V krátkometrážním formátu dále režíroval Rybí příběh (Une Histoire louche, 2008) či snímek Aglaée (2010), který mu přinesl ceny i uznání. Později debutoval celovečerní komedií Nový spolužák (Le Nouveau, 2015).

Zlín Film Festival

Herecká filmografie

Filmy

2010 Je ne vous oublierai jamais
2009 Královna a kardinál (TV film)
2007 Chat bleu, chat noir (TV film)
Sous les toits de Paris
2006 Aristokraté
2004 Péril imminent: Mortel chahut (TV film)
2003 Le Tango des Rashevski
Une femme si parfaite (TV film)
2002 Veronika chce spravedlnost (TV film)
2001 Margaux Valence: Le secret d'Alice (TV film)
Zamilovaná žena (TV film)
2000 En vacances
In extremis
La double vie de Jeanne (TV film)
1999 Můj otec, moje matka, moji bratři a moje sestry...
1998 Déjà mort
Zloděj života

TV seriály

2004 Ariane Ferry (TV seriál)
2002 Groupe flag (TV seriál)
Sami (TV seriál)
2001 Docteur Claire Bellac (TV seriál)
2000 Scénarios sur la drogue (TV seriál)
The Physiotherapist (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Nebezpečná křižovatka (S09E06)
1999 Žena v taláru (TV seriál)
1998 La clef des champs (TV seriál)
Louis la Brocante (TV seriál)
1997 Pour être libre (TV seriál)
Vertiges (TV seriál)
1993 Alice Neversová (TV seriál)
1992 Cordierovi, soudce a policajt (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Nováček
2010 Aglaée
2008 13 ans

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Nováček

Host

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky