foto

Jan Niklas

  • nar. 15.10.1947 (71 let)
    Mnichov, Bayern, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Niklas, nemecký herec, sa narodil 15. 10. 1947 v Mníchove. Študoval herectvo - začal v Londýne, no dokončil ho trojročným štúdiom na Akadémii Maxa Reinhardta v Berlíne. Do povedomia širokej verejnosti sa dostal po účikovaní v televíznom filme Anastázia (Anastasia: The Mystery of Anna). Ďalší úspech mu priniesla úloha plukovníka grófa Kubínyi Miklósa v maďarskom filme režiséra Istvána Szabó “Plukovník Redl“ (Oberst Redl). V roku 1987 získal cenu Golden Globe za najlepšiu vedľajšiu úlohu vo filme “Anastasia: The Mystery of Anna“ a v tom istom roku aj nomináciu na Zlatý glóbus za úlohu mladého Petra Veľkého v miniseriáli “Peter the Great”. Jeho posledným úspechom je vojnová dráma “Anne Frank: The Whole Story“ nominovaná na 3 Zlaté glóbusy. Celkovo získal 6 cien vrátane Emmy, a ďalších 20 nominácií.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2008 Ten život je tvůj (TV film)
2006 Tatort - Das letzte Rennen (TV film)
2005 Letní slunovrat (TV film)
Tatort - Die Spieler (TV film)
2004 Čistá pravda (TV film)
2003 Gestern gibt es nicht (TV film)
Zimní slunovrat (TV film)
2001 Deník Anne Frankové (TV film)
Wambo (TV film)
Černá vdova
1998 Jezerní královna
Místo určení: Berlín
Tödliche Diamanten (TV film)
1997 Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits (TV film)
1996 Dame du cirque, La (TV film)
Tödliches Vergehen, Ein (TV film)
1995 Krvavá stopa (TV film)
1994 Vídeňská špička
1993 Dům duchů
Red Hot
1990 Docteur M.
1989 Růžová zahrada
1987 Befristeter Aufenthalt (TV film)
1986 Anastázie (TV film)
1985 Plukovník Redl
Ztracené vztahy
1984 Kerbels Flucht (TV film)
1981 Gerechten, Die (TV film)
Kinder (TV film)
Noční přechod
Richter, Der (TV film)
1980 Der Thronfolger (TV film)
Kabale und Liebe (TV film)
Záhadný vzorec
1978 Das Männerquartett
1977 Teerosen (TV film)
1976 Jednadvacet hodin v Mnichově (TV film)
Klaunovy názory
1975 Akce Lady Marlène
Ohnmächtige Pferd, Das (TV film)
1973 Ein besserer Herr (TV film)

TV seriály

1998 Poslední svědek (TV seriál)
1993 Brigada central 2: La guerra blanca (TV seriál)
1986 Petr Veliký (TV seriál)
1982 All for Love (TV seriál)
Verdi (TV seriál)
1979 Theodor Chindler - Die Geschichte einer deutschen Familie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace