foto

David Leon

  • nar. 1980
    Newcastle upon Tyne, Tyneside, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Leon se nedávno objevil ve snímku Guye Ritchieho Rock’n’Rolla, který získal cenu Empire, i když televizním divákům bude povědomější jako Troy Gillespie z televizního filmu nominovaného na cenu BAFTA Cutting it. Jeho filmová práce mu zajistila místo na seznamu vycházejících hereckých hvězd Screen International jako herci schopnému zvládnout náročné role jako ta Adriana Shergolda ve filmu Clapham Junction a Othela v prvotině fotografa Rankina The Lives of the Saints, který napsal Toni Grisoni. Jeho první příležitost mu dal Oliver Stone ve filmu Alexander Veliký, kde se objevil jako Hermolaus. Film Father natočil spolu s Marcusem McSweenym. Film Muž a Kluk je druhým krátkým filmem tohoto dua.

7th Prague Short Film Festival

Herecká filmografie

Filmy

2016 Bliss!
Erasure
2013 Walking with the Enemy
2012 Boys on Film 8: Cruel Britannia
2008 Love Me Still
RocknRolla
2007 Clapham Junction (TV film)
2006 The Lives of the Saints
2005 Boy Eats Girl
Ve stínu matky
2004 Alexander Veliký

TV seriály

2017 In the Dark (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2014 The Refugees (TV seriál)
2011 Vera (TV seriál)
2006 Strictly Confidential (TV seriál)
2003 Coming Up (TV seriál)
2002 Cutting It (TV seriál)

Dokumentární

2006 Legendy Divokého západu (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Orthodox

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace