foto

Momoko Seto

  • nar. 1980
    Tokio, Japonsko

Biografie

Momoko Seto (1980) se narodila v japonském Tokiu, kde studovala na francouzském lyceu. Po jeho ukončení nastoupila na Fine Arts College v Marseille a Le Fresnoy National Studio of Contemporary Arts ve Francii. První krátké a dokumentární filmy vyrobila pro National Center of Scientific Research a poté se začala věnovat hybridním, žánrově smíšeným filmům přetvářejícím každodenní životní situace na poetický a jedinečný svět včetně Planet A, Planet Z a pornofilmů ze života mořských živočichů. Její filmy byly promítány na řadě mezinárodních filmových festivalů a uměleckých akcí a získaly několik mezinárodních cen.

7th Prague Short Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2014 Planeta ∑
2012 Orgie krevetek
2011 Koitus octopus
Planeta Z
2008 Planet A (studentský film)

Dokumentární

2017 Planeta ∞

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Planeta ∑
2008 Planet A (studentský film)

Dokumentární

2017 Planeta ∞

Kameramanská filmografie

Filmy

2008 Planet A (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky