foto

Ulrich Tukur

  • nar. 29.7.1957 (60 let)
    Viernheim, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ulrich Tukur se narodil 26. července 1957 ve Vierheimu (Německo) jako Ulrich Scheurlen. Vyrůstal nedaleko Hanoveru, střední školu však absolvoval v USA, v Bostonu. Tam se také seznámil se svojí budoucí ženou, Amber Wood, se kterou má dvě dcery - Marlene a Lilian. Po škole se však vrátil zpět do Německa a studoval němčinu, angličtinu a historii na Eberhard Karls University in Tübingen. Poté následovalo studium herectví na Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kuns in Stuttgart. Běhemm studia (1980 - 1983) si přivydělával jako muzikant.

1983 začal hrát v divadle v Heidelbergu a jeho první filmová role na sebe nenechala dlouho čekat. Micheal Verhoeven jej obsadil do role Williho Grafa do svého dramatu z dob nacismu DIE WEISSE ROSE. V roce 1984 mu známý německý divadelní filmový režisér Peter Zadek nabídl roli ve hře Ghetto od Joshua Sobola. V letech 1985 - 1995 působil jako stálý herec v Deutsches Schauspielhaus in Hamburg a nadále spolupracoval se Zadekem - např. hra Franka Wedekinda Lulu; zahrál si i Shakesearova Hamleta a Caesara. Kritici jej v roce 1986 vyhlásili Hercem roku v časopise German Theater.

Od roku 1989 se začal opět věnovat hudbě, nahrával a založil skupinu Ulrich Tukur & The Rhythmus Boys (Kalle Mews - bicí, Ulrich Mayer - kytara, vokály, Günther Märtens - kytara, vokály). Sám se také usadil do režisérské židle a v Hamburger Kammerspiele Theatre zrežíroval řadu divadelních her (také ve spolupráci s Ulrichem Wallerem). Svůj hlas propůjčil do animovaného hororu FELIDAE. V nekonečném seriálu KOMMISSAR REX jsme jej mohli vidět v roli psychopata Kurta Hauffa, který nakonec zabije hlavního hrdiu Richarda Mosera v podání Tibiase Moretttiho. Zahrál si hlavní roli v čínsko-německém historickém dramatu zachycujícím Nanking masakr spáchaný v Japonsku v letech 1937-1938 JOHN RABE, za svůj výkon ve filmu získal Bavarian Film Award a Film Award in Gold. Ztvárnil také postavu barona v na Oscara novinované DAS WEISSE BAND (2009).

Ulrich Tukur se rozvedl a podruhé oženil, vzal si fotografku Katarharine John a nyní žijí v Benátkách.

Jiří "nightevan" Havlík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Grüner wird's nicht
2017 Die Lebenden und die Toten - Ein Taunuskrimi (TV film)
Odnikud
2016 Prvotní štěstí
Tatort - Es lebe der Tod (TV film)
2015 Grzimek (TV film)
Herr Lenz reist in den Frühling
Tatort: Wer bin ich? (TV film)
2014 Die Auserwählten (TV film)
Tatort - Im Schmerz geboren (TV film)
Week-ends
2013 Der Tote auf dem Eis (TV film)
Exit Marakéš
Houston
Pinocchio (TV film)
Tatort - Schwindelfrei (TV film)
2012 Měsíčňan
Rommel (TV film)
Zettl
2011 Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Largo Winch 2
Le cochon de Gaza
Tatort - Das Dorf (TV film)
Unter Verdacht - Rückkehr (TV film)
2010 Der Grosse Kater
Tatort - Wie einst Lilly (TV film)
2009 Bílá stuha
Gier (TV film)
John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše
Otcohra
Ráj na západě
Ruka bezhlavého
2008 Der Mann, dem die Frauen vertrauten - Der Serienmörder Horst David (TV film)
Die Frau aus dem Meer (TV film)
Nordwand
Séraphine
Within the Whirlwind
2007 Mein alter Freund Fritz (TV film)
Prchající kůň
Ten den přijde (TV film)
42 plus
2006 Probuzení Šípkové Růženky (TV film)
Schneckenhaus, Das (TV film)
Svatba mého manžela (TV film)
Une famille parfaite (TV film)
Životy těch druhých
2005 Der Lord von Barmbeck (TV film)
Místo činu: Ďábel z hor (TV film)
Sekera
Vzdušný most (TV film)
2004 Die fremde Frau (TV film)
Dreigroschenoper, Die (TV film)
Mein Vater, meine Frau und meine Geliebte (TV film)
Stauffenberg (TV film)
2003 Tatort - Das Böse (TV film)
2002 Amen.
Ein Abend mit Evelyn Hamann (TV film)
Místo činu: Berlín - Okno (TV film)
Solaris
2001 Na miskách vah
Případy profesora Capellariho: Křehké důkazy (TV film)
2000 Bonhoeffer: Agent of Grace
Heimkehr der Jäger
Jedermann (TV film)
Апокалипсис 99
1999 Beste Party - Heimatabend 1999, Die (TV film)
Čekání znamená smrt (TV film)
Kulička a Toník
1998 Das Böse (TV film)
1997 Děsivé soužití (TV film)
Einmal Casanova sein (TV film)
Ein Vater sieht rot (TV film)
Freier Fall (TV film)
1996 Charms Zwischenfälle
Místo činu - Dokonalá mysl (TV film)
1995 Alibi, Das (TV film)
Beim nächsten Kuß knall ich ihn nieder
Blaubarts Orchester (TV film)
Draußen vor der Tür (TV film)
Geschäfte (TV film)
Mörder und sein Kind, Der (TV film)
Mutters Courage
Nikolaikirche (TV film)
Slzy z kamene
1994 Felidae
Rotwang muß weg!
1993 Das letzte U-Boot (TV film)
Maus und Katz (TV film)
1992 Demokrati a teroristé
Die Spur des Bernsteinzimmers
1991 Lulu (TV film)
1990 Hunters in the Snow
1988 Ballhaus Barmbek
Felix
1986 Stammheim - Baader-Meinhof vor Gericht
1984 Story, Die
1983 Die Schaukel
Liebe Melanie (TV film)
1982 Bílá růže

TV seriály

1997 Komische Kintopp, Der (TV seriál)
1991 Kaltenbachovy papíry (TV seriál)
1989 Milliardenspiel, Das (TV seriál)
1986 Lenz oder die Freiheit (TV seriál)

Dokumentární

2010 Eichmanns Ende (TV film)
2005 Die Nacht der großen Flut (TV film)
2002 NWDR-Rolle, Die (TV film)
1993 Wehner - Die unerzählte Geschichte (TV film)
1989 In meinem Herzen, Schatz...

TV pořady

2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1985 Hamburg Journal (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 III nach neun (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace