foto

Al Israel

  • nar. 16.4.1935
    Manhattan, New York, USA
  • zem. 16.3.2011 (75 let)
    West Covina, California, USA

Biografie

Al Israel bol americký filmový a televízny herec, ktorý je známy hlavne z kultového filmu Scarface (1983), v ktorom hral kolumbijského drogového dílera Hectora Toada. O desať rokov neskôr sa objavil, taktiež po boku Al Pacina, vo filme Carlito's Way. Bol jedným z troch pôvodných dabérov, ktorí poskytli svoje hlasy v populárnej hre Scarface: The World is Yours.

Al Israel zomrel 16. marca 2011 vo veku 75 rokov.

Domino "kacer4" Bíro

Herecká filmografie

Filmy

2005 Killer Snake
2004 Divoká posedlost
2003 Kleptomanka
2000 Attention Shoppers
1998 Broken Vessels
1996 Driven
1995 Nebezpečné myšlenky
1994 Padlí andělé
Zóna úniku
1993 Carlitova cesta
1991 Marilyn and Me (TV film)
1990 Muž s cejchem smrti
1985 Streets of Justice (TV film)
1984 Dvojník
Old Enough
1983 Zjizvená tvář
1982 Voják

TV seriály

2007 Policejní odznak (TV seriál)
Baptism by Fire (S06E02)
1998 Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
Sedm dní (TV seriál)
1995 Land's End (TV seriál)
1992 Deníky červených střevíčků (TV seriál)
1987 Hooperman (TV seriál)
1986 Sledge Hammer, policajt s.r.o. (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
Evan (S01E21)
1984 Hunter (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky