foto

Kurt Yaeger

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kurt Yaeger se narodil 3. ledna 1977 v San Franciscu (Kalifornie, USA), kde také vyrůstal. Prvopočátky jeho herecké kariéry se datují k roku 2002, kdy se pokoušel získat roli v živém turné po USA inspirovaném populárním kresleným pořadem ROCKET POWER. Během této show se projevil jeho talent pro sport BMX, kterému se poté věnoval místo herectví. Po utrpení mnoha zranění při BMX se rozhodl vrátit ke studiu na vysoké škole. Jeho další kariéru ovlivnila vážná motocyklová nehoda z roku 2006, při které přišel o levou nohu pod kolenem. Plné zotavení z nehody trvalo celý rok a po něm se Kurt rozhodl vrátit k herectví.

Pozornost kritiků a filmových tvůrců upoutal ve filmu TENDERLOIN (2009) o jedné nechvalně známé čtvrti San Francisca. Od té doby získal roli v mnoha filmových i televizních projektech. Zahrál si například v rodinném dramatu MŮJ PŘÍTEL DELFÍN (2011) s Morganem Freemanem, ve sci-fi hororu PAVOUCI ÚTOČÍ (2011) s Brianem Krausem, ve válečném filmu KVĚTY VÁLKY (2012) s Christinou Ricci nebo v dramatu KNIFE FIGHT (2012) s Robem Lowem. V poslední době sklízí uznání za roli v úspěšném televizním seriálu ZÁKON GANGU (2008), ve kterém se objevuje od 5. série (2012).

V roce 2013 se stal hlavní tváří videoklipu hudební skupiny Rudimental - Waiting All Night feat. Ella Eyre. Populární klip v hudebního stylu DnB ukazuje Kurtovu nehodu z roku 2006, při které přišel o nohu, a následné překonání těžkého období, kdy se po tvrdém tréninku opět dokáže posadit na BMX kolo. Většina postav účinkujících ve videu jsou profesionální BMX jezdci, skuteční kamarádi Kurta.

janejo

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Doggone Adventure
The Festival
2015 Poslední odkaz (TV film)
2014 The Pod
2012 Knife Fight
Květy války
Piranhaconda (TV film)
2011 Můj přítel delfín
Pavouci útočí
2010 Sedona's Rule
2009 Hell Patrol, The
2007 Soukromá válka pana Wilsona

TV seriály

2018 Tell Me a Story (TV seriál)
2017 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Odplata (S08E15)
V obležení (S08E14)
2016 Pure Genius (TV seriál)
Not Your Grandmother's Robotic Surgery (E04)
Quarry (TV seriál)
Nejhorší obavy (S01E04)
Pusa plná třísek (S01E03)
Na lopatkách (S01E02)
další epizody (4)
Shooter (TV seriál)
Danger Close (S01E07)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Malý svědek (S01E08)
Shameless (TV seriál)
#AbortionRules (S06E02)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Informátor (S08E10)
Stíny minulosti (S08E09)
Tajný projekt (S08E08)
2015 The Grinder (TV seriál)
Dedicating This One to the Crew (E06)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Neprůstřelný (S11E15)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
Toad's Wild Ride (S05E07)
Small World (S05E06)
Orca Shrugged (S05E05)
další epizody (6)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2000 Sekai Gyoten News (TV seriál)
1987 Báječní a bohatí (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Hudební videoklipy

2013 Rudimental ft. Ella Eyre - Waiting All Night (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace