foto

Karen Young

  • nar. 29.9.1958 (61 let)
    Pequannock, New Jersey, USA

Biografie

Karen se narodila ve městě Pequannock ve státě New Jersey jako nejstarší ze šesti dětí. Její matka byla ženou v domácnosti, otec se živil jako kameník. Po dokončení studia na Rutgers University odjela do New Yorku ve snaze podpořit svou hereckou kariéru a v New Yorku už také zůstala. Jedním z jejích prvních hereckých úspěchů byla role v originální divadelní produkci Sama Sheparda nazvané A LIE OF THE MIND. Poté se věnovala převážně televizní práci. V roce 1986 si zahrála roli Sue v romantickém dramatu 9 A ½ TÝDNE. V témže roce ztvárnila po boku Burta Reynoldse hlavní roli Holly v akčním krimithrilleru ŽÁR. O dva roky později jsme ji mohli vidět jako Laurel v komediálním dramatu MUČIVÁ LÁSKA. V roce 2004 si zahrála společně s Charlotte Rampling roli Brendy v dramatu o sexuální turistice zámožných dam ze západního světa za africkými černochy s názvem VERS LE SUD. K jejím rolím z poslední doby patří role drsné barmanky Yolandy, která se stane múzou hlavního hrdiny v dramatu NEKLIDNÝ. Televizní diváci Karen znají také jako agentku FBI Robyn Sanseverino ze seiálu společnosti HBO RODINA SOPRÁNŮ.

V roce 1992 se jejím manželem stal herec, scénárista a režisér Tom Noonan. V roce 1995 si manželé společně zahráli ve snímku THE WIFE, ke kterému Tom napsal scénář. Měli spolu dvě děti, syna a dceru, manželství ale skončilo rozvodem.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2012 L'homme à la cervelle d'or
2011 Green, The
The Orphan Killer
Warrior Woman
2010 Dvě brány sna
Odsouzení
Twelve Thirty
2009 Krásný Harry
2008 Bonne année
Neklidný
2005 Faktótum
Vers le sud
2000 Falling Like This
Stopy vraha
1999 Král Joe
1998 Pants on Fire
1997 Hranice nevinnosti (TV film)
1996 Denní světlo
1995 Wife, The
1992 Drug Wars: The Cocaine Cartel (TV film)
Hoffa
1991 Boy Who Cried Bitch, The
Loupež v Lufthanse (TV film)
Summer My Father Grew Up, The (TV film)
To the Moon, Alice (TV film)
1989 Little Sweetheart
Noční hra
1988 Mučivá láska
Trestní zákon
Wild Things (TV film)
1987 Čelisti: Pomsta
1986 9 a 1/2 týdne
The High Price of Passion (TV film)
Žár
1985 Night Magic
Téměř ty
1984 Křídla
Mariini milenci
1983 Bouchačka

TV seriály

2011 Kriminálka Miami (TV seriál)
Tváří v tvář (S09E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Educated Guess (S13E08)
Double Strands (S13E04)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Model vyšlý z módy (S06E01)
2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Dlouhodobé parkování (S05E12)
Neznámí muži tmavé pleti (S05E09)
Nepravosti na okraji společnosti (S05E05)
další epizody (5)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bez bolesti (S05E22)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Příboj (S04E13)
Silný, mlčenlivý typ (S04E10)
Škodlivý vliv televize (S04E07)
další epizody (4)
Právo a pořádek (TV seriál)
Equal Rights (S12E18)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Mindrák (S01E05)
Třetí hlídka (TV seriál)
Man Enough (S02E20)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Slave (S06E19)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

1995 Pesky Suitor, The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky