foto

Andrea Daňková

  • nar. 19.6.1992 (27 let)
    Praha, Československo

Biografie

Andrea Daňková je česká filmová a divadelní herečka. Po absolvování česko-francouzského gymnázia, rok před maturitou, byla pro mimořádný talent přijata na  DAMU, obor činoherní herectví – maturitu si tedy dodělávala během prvního ročníku vysokoškolského studia. Již v druhém ročníku si ji vybrala např. Simona Stašová, se kterou následně hrála v pěti představeních nebo režisér Jiří Strach, který jí už obsadil do třech svých projektů. Andrea hostuje v několika pražských divadlech, a to ABC, Na Jezerce, Bez zábradlí a Na Vinohradech. Intenzivně se také věnuje dabingu.

Andrea Daňková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Klec (TV film)
2018 Dívka za zrcadlem (TV film)
2017 2084
Zádušní oběť (TV film)
2016 Smutný Honza (studentský film)
2014 Krásno
Ondřej (studentský film)
Osmy (TV film)
Šťastná
2011 Náplast (studentský film)
2010 Moje sestra (studentský film)

TV seriály

2020 Poldové a nemluvně (TV seriál)
Michalova smrt (E05)
Slunečná (TV seriál)
Zločiny Velké Prahy (TV seriál)
2019 Vodník (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Krejzovi (TV seriál)
Narozeniny 2 (S02E34)
Svatební zvony (S02E32)
Mandlová bábovka a nový nápadník (S02E26)
další epizody (35)
Lajna (TV seriál)
Pacient (S02E01)
2018 Inspektor Max (TV seriál)
Závody se smrtí (E10)
Krejzovi (TV seriál)
První polibek je nejsladší (S01E32)
Alkoholik a cesta ke hvězdám (S01E30)
Psí život (S01E28)
další epizody (17)
Specialisté (TV seriál)
Žádostivost (S03E14)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Kuchař, jeho žena a kosmonaut (S05E24)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Specialisté (TV seriál)
Šmírák (S02E10)
Temný Kraj (TV seriál)
Čarodějnice (S01E01)
Policie Modrava (TV seriál)
Hajný, který zmizel (S02E06)
2016 Polda (TV seriál)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
2014 Clona (TV seriál)
Kameraman (E07)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Prima hodinka (TV pořad)
2010 Ze závislosti do nezávislosti (TV pořad)