foto

Kathy Najimy

  • nar. 6.2.1957 (63 let)
    San Diego, California, USA

Biografie

Herečka, režisérka a autorka divadelních her vystudovala drama na San Diego University. Pět let byla členkou jevištního souboru Sisters on Stage. Svůj talent uplatnila i jako autorka a protagonistka mimobroadwayského představení The Kathy and Mo Show. Její kolegyní byla Mo Gaffneyová. Obě herečky získaly za představení cenu OBIE 1989.

Sama se uvedla ve vlastní pódiové show IT´S MY PARTY. Vytvořila řadu divadelních rolí na jevištích The old Globe a The San Diego Public Theatre (např. muzikály Gospell a Pomáda) a věnovala se i režii (Back to Bacharach and David).

Ve filmu se prosadila velmi výraznou vedlejší rolí korpulentní jeptišky Mary Patrick, za jejíž ztvárnění v divácky úspěšné komedii SESTRA V AKCI získala Americkou komediální cenu a nominaci na Cenu MTV. Objevila se také v komedii MILIONOVÝ ZÁVOD, kde si zahrála manželku Jona Lovitze.

Namluvila jednu z hlavních postav v animovaném seriálu KING OF THE HILL a účinkovala také v populárním sitcomu VERONICA´S CLOSET. Jako host vystupovala v TV seriálech ELLEN, CHICAGO HOPE atd. Od roku 1995 je provdaná za zpěváka a herce Dana Finnertyho.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Já, knedlíček
Weight
2017 A Change of Heart
Blowtorch
Dating My Mother
2016 BearCity 3
2015 No Letting Go
Následníci (TV film)
Vánoční melodie (TV film)
2013 A Madea Christmas
Clutter
2012 BearCity 2: The Proposal
Jak se zamilovat (v osmi lekcích) (TV film)
Stars in Shorts
Výlet s mámou
2011 California Romanza
Pět žen (TV film)
Unesený detektiv (TV film)
2008 Prop 8: The Musical
Two Sisters (TV film)
VALL-I
Zvonilka
2006 Medvědí bratři 2
Scooby-Doo a piráti
Tom a Jerry: Kdo vyzraje na piráty
2005 Bam Bam and Celeste
Hra na svádění (TV film)
Říkej mi strýčku
2004 Balto 3
2002 Hledání zbloudilé duše (TV film)
2001 Milionový závod
Svatby podle Mary
2000 Attention Shoppers
Kdyby zdi mohly mluvit 2 (TV film)
Leaving Peoria
1999 Cinderelmo (TV film)
Jackie's Back! (TV film)
Kačátko Padavka (TV film)
1998 Chuckyho nevěsta
Jungle Book: Mowgli's Story, The
Přístav naděje
Zack and Reba
1997 Kočky netančí
Nevada
Women Without Implants
1995 Jeffrey
1994 Extra Terrorestrial Alien Encounter
In Search of Dr. Seuss (TV film)
It's Pat
1993 Hokus pokus
Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu
1992 Sestra v akci
To je můj život
1991 Bublifuk
Král rybář
Peníze jiných
Poldovi v patách

TV seriály

2020 Duncanville (TV seriál)
Sister, Wife (S01E06)
Witch Day (S01E04)
Red Head Redemption (S01E02)
další epizody (4)
2019 The Rocketeer (TV seriál)
Dobrý boj (TV seriál)
The One Where Diane and Liz Topple Democracy (S03E07)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
South Carolina (S07E04)
Pledge (S07E03)
2017 Exprezident Graves (TV seriál)
Something Left To Love (S02E04)
In His Labyrinth (S02E02)
Half a World Gone Mad (S02E01)
BoJack Horseman (TV seriál)
Spusťte štěpení (S04E04)
Jak prosté (TV seriál)
Zničím tě v reálném životě (S05E14)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Omaha (S06E01)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
Through a Glass Gravely (S01E09)
The Jamz (TV seriál)
Znovu 20 (TV seriál)
Get Real (S03E12)
Žádná svatba a jeden pohřeb (S02E12)
Jako šéfová (S02E03)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Inaugurace (S05E10)
Díkůvzdání (S05E05)
Babí (S05E04)
další epizody (4)
Vzpomínky (TV seriál)
Paranoid Android (S04E13)
Bad Company (S04E12)
About Face (S04E11)
další epizody (8)
2015 Difficult People (TV seriál)
The Children's Menu (S01E05)
Znovu 20 (TV seriál)
Sexy mitzvah (S01E11)
The Boy with the Dragon Tattoo (S01E10)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
Foam (S03E08)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Mamka Meyerová (S04E07)
Vzpomínky (TV seriál)
All In (S04E05)
Dollars And Scents (S04E04)
2014 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Slow Your Roll (S02E07)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
Bednička (S03E09)
Debata (S03E08)
Volba (S03E02)
další epizody (4)
2013 Twisted (TV seriál)
Ve znamení raka (TV seriál)
The Finale (S04E04)
Quality of Death (S04E03)
You Can't Take It with You (S04E02)
další epizody (4)
2012 Muži sobě (TV seriál)
Heterotextual Male (S01E04)
Make It or Break It (TV seriál)
Listen to the Universe (S03E06)
Dream On (S03E05)
Growing Pains (S03E04)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
The Bangover (S01E08)
Pilot (S01E01)
Mr. Sunshine (TV seriál)
Make It or Break It (TV seriál)
What Lies Beneath (S02E19)
Dog Eat Dog (S02E18)
2010 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Just Another Manic Kahn-Day (S13E24)
When Joseph Met Lori and Made Out with Her in the Janitor's Closet (S13E23)
Bill Gathers Moss (S13E22)
další epizody (4)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Opatrně s tím, co říkáte (S06E07)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
To Sirloin with Love (S13E20)
The Boy Can't Help It (S13E19)
Uh-Oh Canada (S13E18)
další epizody (13)
2008 Smetánka (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Straight as an Arrow (S13E07)
A Bill Full of Dollars (S13E06)
No Bobby Left Behind (S13E05)
další epizody (20)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Zúčtování (S03E21)
Míra spalování (S03E20)
Pandořina skříňka (S03E19)
další epizody (8)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Dream Weaver (S12E09)
The Minh Who Knew Too Much (S12E08)
Tears of an Inflatable Clown (S12E07)
další epizody (21)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Ochrana přírody (S03E09)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Edu-macating Lucky (S10E15)
Hank's Bully (S10E14)
The Texas Panhandler (S10E13)
další epizody (9)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Orange You Sad I Did Say Banana? (S10E06)
A Portrait of the Artist as a Young Clown (S10E05)
Harlottown (S10E04)
další epizody (19)
2004 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Ms Wakefield (S09E02)
A Rover Runs Through It (S09E01)
Talking Shop (S08E22)
další epizody (17)
2003 Myšák Stuart Little (TV seriál)
That's So Raven (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Livin' on Reds, Vitamin C and Propane (S08E07)
After the Mold Rush (S08E06)
Flirting with the Master (S08E05)
další epizody (23)
2002 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Texas Skilsaw Massacre (S07E07)
The Son Also Roses (S07E06)
Dances with Dogs (S07E05)
další epizody (24)
2001 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Father, the Son and J.C. (S06E04)
Lupe's Revenge (S06E03)
Soldier of Misfortune (S06E02)
další epizody (16)
2000 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
'Twas the Nut Before Christmas (S05E08)
What Makes Bobby Run? (S05E07)
When Cotton Comes Marching Home (S05E06)
další epizody (22)
Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Veronica Checks Out (S03E22)
Veronica's Doing the Nasty with Perry (S03E21)
Veronica Loses Her Olive Again (S03E20)
další epizody (13)
1999 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Hillennium (S04E10)
To Kill a Ladybird (S04E09)
Not in My Back Hoe (S04E08)
další epizody (26)
Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Veronica's New Year (S03E09)
Veronica's Sliding Doors (S03E08)
Veronica's Got All the Right Stuffing (S03E07)
další epizody (21)
1998 Herkules (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Pretty, Pretty Dresses (S03E09)
Good Hill Hunting (S03E08)
Nine Pretty Darn Angry Men (S03E07)
další epizody (21)
Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Veronica's Secret Santa (S02E10)
Veronica's Cheating Partners (S02E09)
Veronica's Thanksgiving That Keeps on Giving (S02E08)
další epizody (22)
1997 Pepper Ann (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Unbearable Blindness of Laying (S02E11)
Bobby Slam (S02E10)
The Company Man (S02E09)
další epizody (23)
Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Veronica's Christmas Song (S01E10)
Veronica's Brotherly Love (S01E09)
Veronica's First Thanksgiving (S01E08)
další epizody (10)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Life Lines (S02E17)
Women on the Verge (S02E16)
Hearts and Minds (S02E15)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)

Dokumentární

2017 Between the Shades
2015 Descendants: Set It Off! (TV film)
2013 Why We Laugh: Funny Women
2008 Ringling Bros - Baby Killers - vyp.
2005 American Express Jam Sessions (koncert)
2002 Curve
1997 College of Comedy with Alan King, The (TV film)

Host

TV pořady

2014 Celebrity Name Game (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
1995 The Kathy & Mo Show: The Dark Side (TV pořad)
1991 The Kathy & Mo Show: Parallel Lives (TV pořad)

Fanoušci tvůrce