foto

Marshall Herskovitz

  • nar. 23.2.1952 (65 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, spisovatel, scénárista, režisér a producent Marshall Herskovitz budoval svoji kariéru ve dvou zcela oddělených světech – ve světě filmu a ve světě televize.

Narodil se v Philadelphii v roce 1952. Navštěvoval Brandeis University a poté Americký filmový institut, kde se seznámil s Edwardem Zwickem a vzniklo jejich dlouhé a velmi úspěšné tvůrčí partnerství. Po studiu na AFI Herskovitz napsal a režíroval několik televizních seriálů, včetně FAMILY a WHITE SHADOW. Poté se společně se Zwickem pustili do tvorby televizního filmu „Special Bulletin", který byl uveden v roce 1983 a vyhrál dvě ceny Emmy.

V roce 1985 Herskovitz a Zwick založili Bedford Falls Company. Jejím prvním projektem byl uznávaný televizní seriál THIRTYSOMETHING. V následujících letech Herskovitz získal dvě další ceny Emmy, dvě ceny Directors Guild, dále potom cenu Writers Guild, cenu Humanitas, cenu Zlatý Globus a několik dalších.

V roce 1993 byl uveden Herskovitzův první celovečerní film JACKOVA UKOLÉBAVKA, ve kterém hrál Danny DeVito. O rok později produkoval Zwickův film „Legenda o vášni" s Bradem Pittem a Anthonym Hopkinsem v hlavní roli. Dále potom spolu se Zwickem režírovali a produkovali průkopnický seriál TAK TOHLE JE MŮJ ŽIVOT.

Během dalších let strávil Herskovitz šest měsíců v Římě, kde produkoval a režíroval velkolepý historický epos NEBEZPEČNÁ KRÁSA, který byl uveden v roce 1998. Následující rok spolu se Zwickem produkoval a spolurežíroval serál DRUHÁ ŠANCE, který vyhrál několik ocenění. V roce 2003 Herskovitz spolupracoval na scénáři filmu „Poslední samuraj" a produkoval ho.

Dnes Marshall Herskovitz žije se svými dvěma dcerami v Los Angeles. Je aktivním ochráncem životního prostředí – působí v několika organizacích, které se věnují ochraně amerických vzácných přírodních zdrojů. Je také významným členem organizace Producers Guild of America.

Pavlína "Estrellita" Průšová

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Americký zabiják
2016 Jack Reacher: Nevracej se
2010 Láska a jiné závislosti
2009 Marriage, A (TV film)
2003 Poslední samuraj
1990 Extreme Close-Up (TV film) - původní scénář
1983 Special Bulletin (TV film)

TV seriály

2007 Quarterlife (TV seriál)
1999 Druhá šance (TV seriál)
1987 thirtysomething (TV seriál)
1982 Seven Brides for Seven Brothers (TV seriál)
1978 The White Shadow (TV seriál)
1977 CHiPs (TV seriál)
1976 Family (TV seriál)

TV pořady

2001 America: A Tribute to Heroes (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2009 Marriage, A (TV film)
1998 Nebezpečná krása
1993 Jackova ukolébavka

TV seriály

2007 Quarterlife (TV seriál)
1999 Druhá šance (TV seriál)
1994 Tak tohle je můj život (TV seriál)
1987 thirtysomething (TV seriál)
1976 Family (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2002 Ženy proti mužům (TV film)

TV seriály

1999 Druhá šance (TV seriál)
1987 thirtysomething (TV seriál)

Dokumentární

2004 Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2002 Becoming Sam
The Perfect Pitch (TV film)
2000 Inside Traffic: The Making of 'Traffic' (TV film)
Intimate Portrait: Patricia Heaton
1997 Frank Capra's American Dream (TV film)

TV pořady

2008 Warren Beatty - pocta za celoživotní dílo (TV pořad)
1988 The 40th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1983 The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Woman Walks Ahead

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace