Reklama

Reklama

Jim O'Rear

Jim O'Rear


Cordova, Alabama, USA

Biografie

Jim O'Rear je americký herec, scénárista, kaskadér a režisér.

O'Rear začal svou profesionální kariéru jako kouzelník spolu s Davidem Copperfieldem a Harrym Blackstonem Jr. Po absolvování American Academy of Dramatic Arts v New Yorku se dal na hereckou dráhu. Vedle hraní a psaní scénářů, přispíval O'Rear do časopisů Scary Monsters Magazine, Haunted Attraction Magazine, Comics Interview, Fangoria a Underground Entertainment.

O'Rear zaslíbil svou hereckou a scénáristickou kariéru především hororovým filmům. V roce 2006 se spolupodílel na hororu THE DEEPENING a o dva roky později už sám napsal, režíroval a hrál hlavní roli Sadlera v hororu SCREAM FARM /2010/. Jako vampýr Junkie Ernie se objevil v hororu THE DEAD MATTER /2010/ spolu s Andrew Divoffem, Tomem Savinim a Jasonem Carterem. V hororu THE HOSPITAL /2013/ ztvárnil hlavní roli Alana po boku Johna Dugana, Daniela Emeryho Taylora a April Burril.

Spolu s Debbie Rochon, Benem Chapmanem a Gunnarem Hansenem, byl jedním z mála herců, kteří se objevili v sérii hororových sběratelských kartiček spolu s herci z jiných filmových žánrů. V roce 2010 hrál hlavní roli v komediálním zombie hororu BEVERLY LANE.

Jako kaskadér hrál ve filmech STAR TREK 4, THE BOOGEYMAN, LETHAL WEAPON 3, THE VAMPIRES WARS, DAY OF THE DEAD aj. Jako scénárista se zaměřil především na hororový žánr, kde napsal scénáře pro snímky jako THE HOUSE OF PAIN, HAYRIDE SLAUGHTER 2, VAMPYRE TALES, THE DEEPENING nebo SCREAM FARM. Třetí místo obsadil na scénáristické soutěži TSA v kategorii nejlepší scénář a byl jedním z finalistů scénáristické soutěže Fade In Screenplay and Writer's Network.

Mimo scénáře napsal O'Rear knihu o paranormálních jevech a lovení duchů nazvanou Tennessee Ghosts a jeho posledním spisovatelským počinem je cestovatelská kniha Travelling In Tennessee. Je pravidelným účastníkem různých ComicConů. V roce 2009 se zúčastnil ImagiConu v Birminghamu v Alabamě a rok předtím uváděl svou filmovou premiéru hororu SCREAM FARM: THE MOVIE na OmegaConu. O'Rear je členem spolku The Hollywood Ghost Hunters.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herec

Scenárista

Režisér

Producent

Filmy
2021

Cruel Summer

2020

Hell's Bells

2016

Nightblade

Střihač

Skladatel

Filmy
2020

Hell's Bells

2016

Nightblade

Reklama

Reklama