foto

Leslye Headland

  • nar. 26.11.1980 (39 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Leslye Headlandová (1981, Westport, Connecticut, USA) debutovala celovečerním snímkem Bachelorette (2012), uvedeným v premiéře na festivalu Sundance, který se posléze stal jedním z nejúspěšněji distribuovaných filmů na VOD. Filmy, jejichž je autorkou, jsou často založeny na jejích vlastních divadelních hrách, jako např. Bachelorette, Assistance nebo Seven Deadly Plays. Milenci těch druhých jsou druhý film talentované absolventky Tischovy umělecké školy při Newyorské univerzitě.

50. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Milenci těch druhých
2014 Ohledně minulé noci
2012 Holky na tahu

TV seriály

2019 Ruská panenka (TV seriál)
Nic na světě není lehké (S01E01)
2010 Čmuchalové (TV seriál)

Režijní filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Ruská panenka (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2019 Ruská panenka (TV seriál)
Ariadna (S01E08)
Cesta ven (S01E07)
Odraz (S01E06)
další epizody (8)