foto

Raphaël Personnaz

  • nar. 1.1.1981 (39 let)

Biografie

Raphaël Personnaz sa narodil 1. januára 1981. Svoju kariéru začal ako divadelný herec. Študoval v Národnom konzervatóriu dramatického umenia, v Cours Florent. Jeho filmová kariéra sa začala v televíznych seriáloch, kde hral predovšetkým vedľajšie úlohy ako napr. Nestor Burma alebo Louis la Brocante. Svoju prvú hlavnú úlohu mal vo filme Muž v dome. Jeho celosvetovo najznámejším a najúspešnejším hereckým výkonom bola rola Eliasa vo filme Špeciálna jednotka po boku Benoita Magimela, Diane Kruger a Djimona Hounsoua.

Odpocivadlo

Herecká filmografie

Filmy

2019 Persona non grata
2018 Bílá vrána
Bílý tesák
2016 Dans les forêts de Sibérie
2014 Brána
La trilogie marseillaise: César
Případ SK1
Une nouvelle amie
2013 Fanny
Marius
Obětní beránek
Zamini
2012 After
La Stratégie de la poussette
Trois mondes
2011 Speciální jednotka
Životní šance
2010 George a Fanchette (TV film)
Hosté mého otce
Princezna z Montpensier
2009 Růžový a černý
2008 Charlotte Corday (TV film)
2006 Překladatelka
Za to může Fidel
2005 Il ne faut jurer... de rien!
Rekonstrukce
È pericoloso sporgersi
2004 Když mi bylo poprvé dvacet
Nos vies rêvées (TV film)
Quand la mer se retire (TV film)
2003 A la petite semaine
Demain nous appartient (TV film)
Deuxième vérité, La (TV film)
Péril imminent (TV film)
2002 Mille millièmes, fantaisie immobilière
Une autre femme (TV film)
Une maison dans la tempête (TV film)
2001 Malraux, tu m'étonnes !
Roman de Lulu, Le
Sa mère, la pute (TV film)
Zamilovaná žena (TV film)
2000 Un homme à la maison (TV film)

TV seriály

2009 Ah, c'était ça la vie! (TV seriál)
Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle (TV seriál)
2007 Clan Pasquier, Le (TV seriál)
2006 Elodie Bradford (TV seriál)
Intouchables (E04)
2005 Merci, les enfants vont bien! (TV seriál)
2003 Fargas (TV seriál)
2001 Detektiv Giordano (TV seriál)
2000 La Kiné (TV seriál)
1998 Louis la Brocante (TV seriál)
1997 Un homme en colère (TV seriál)
1991 Nestor Burma (TV seriál)

Dokumentární

2019 Debout

Host

TV pořady

2016 Quotidien (TV pořad)
2012 Le grand 8 (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)